Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με εικόνες έφιππων συνοριοφυλάκων που κυνηγούν μετανάστες στις ΗΠΑ

Σάλος με εικόνες έφιππων συνοριοφυλάκων που κυνηγούν μετανάστες στις ΗΠΑ
Βίντεο με συνοριοφύλακα να απειλεί μετανάστες με σχοινιά/ χαλινάρια κυκλοφόρησε ευρέως στα social media

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τη Δευτέρα 20/09 τη χρήση χαλιναριών αλόγου για να απειληθούν Αϊτινοί μετανάστες, αφού κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο εικόνες Αμερικανού συνοριοφύλακα που κυνηγά μετανάστες κοντά σε καταυλισμό στο Τέξας.

Τις τελευταίες ημέρες μετανάστες, κυρίως Αϊτινοί, μετακινούνται μεταξύ της Τσιουδάδ Ακούνα στο Μεξικό και του μεγάλου καταυλισμού στα σύνορα, στο Ντελ Ρίο, για την αγορά τροφίμων και νερού, που ήταν σε έλλειψη στην αμερικανική πλευρά. Μάρτυρες είπαν στο Reuters πως είδαν έφιππους συνοριοφύλακες, με καουμπόικα καπέλα, να εμποδίζουν μετανάστες, και έναν να ξετυλίγει ένα σχοινί που θύμιζε λάσο και να το κουνά κοντά στο πρόσωπο ενός μετανάστη.

Σάλος με εικόνες έφιππων συνοριοφυλάκων που κυνηγούν μετανάστες στις

Βίντεο με συνοριοφύλακα να απειλεί μετανάστες με σχοινιά/ χαλινάρια κυκλοφόρησε ευρέως στα social media. 
«Δεν νομίζω πως θα μπορούσε κάποιος που βλέπει αυτές τις εικόνες να σκεφτεί πως είναι αποδεκτές ή κατάλληλες» είπε σε δημοσιογράφους η Τζεν Ψάκι, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε δημοσιογράφους.
Κάποιοι σχολίασαν στα social media πως εικόνες μαύρων που κυνηγιούνται από έφιππους λευκούς θυμίζουν τα δεινά που έχουν υποστεί οι μαύροι στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης