Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο J&J: Ισχυρή προστασία έως 94% με δεύτερη δόση

Εμβόλιο J&J: Ισχυρή προστασία έως 94% με δεύτερη δόση
Η φάση δοκιμών των δύο δόσεων σε μια έρευνα με 30.000 συμμετέχοντες εξέτασε την αποτελεσματικότητα μιας δεύτερης δόσης που δόθηκε 56 ημέρες μετά την πρώτη σε ενήλικες 18 ετών και άνω

Η Johnson & Johnson δήλωσε την Τρίτη 21/09 ότι μια δεύτερη δόση του εμβολίου περίπου δύο μήνες μετά την πρώτη αυξάνει την αποτελεσματικότητά του σε 94% απέναντι σε μέτριες έως σοβαρές μορφές νόσησης.
Η J&J υποστηρίζει ότι μια αναμνηστική δόση που χορηγήθηκε δύο μήνες μετά την πρώτη αύξησε τα επίπεδα αντισωμάτων κατά τέσσερις έως έξι φορές, σύμφωνα με νέα στοιχεία.
Όταν χορηγήθηκε έξι μήνες μετά την πρώτη δόση, τα επίπεδα αντισωμάτων αυξήθηκαν δώδεκα φορές, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα, φανερώνοντας μεγαλύτερη βελτίωση της προστασίας με περισσότερο διάστημα μεταξύ των δόσεων.
Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των δύο δόσεων ήταν συγκρίσιμες με εκείνες που παρατηρήθηκαν σε μελέτες με το εμβόλιο μιας δόσης.
Μέχρι σήμερα, μόνο η Pfizer Inc/BioNTech SE έχει υποβάλει επαρκή δεδομένα για αξιολόγηση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για το εάν οι ενισχυτικές δόσεις μπορούν να αρχίσουν να παράγονται πριν από την προθεσμία που έχει θέσει η κυβέρνηση Biden στις 20 Σεπτεμβρίου.
Η απόφαση για το εν λόγω εμβόλιο αναμένεται αυτήν την εβδομάδα.
Η J&J δήλωσε ότι έχει υποβάλει δεδομένα στον FDA και σχεδιάζει να τα υποβάλει και σε άλλες ρυθμιστικές αρχές, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας καθώς και άλλες σε συμβουλευτικές ομάδες εμβολίων παγκοσμίως.
Η φάση δοκιμών των δύο δόσεων σε μια έρευνα με 30.000 συμμετέχοντες εξέτασε την αποτελεσματικότητα μιας δεύτερης δόσης που δόθηκε 56 ημέρες μετά την πρώτη σε ενήλικες 18 ετών και άνω.
Η εταιρεία δήλωσε επίσης την Τρίτη ότι τα στοιχεία από μια ξεχωριστή μελέτη σε πραγματικό πληθυσμό σχεδόν 400.000 ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες που έλαβαν το J&J έδειξε ότι το εμβόλιο ήταν 79% αποτελεσματικό στην πρόληψη λοιμώξεων από COVID-19 και 81% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλείας σε σύγκριση με 1,52 εκατομμύρια άτομα παρόμοιων ηλικιών, φύλων και με παρόμοια προβλήματα υγείας που δεν είχαν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης