Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτη επαφή των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Γαλλίας για να πέσουν οι τόνοι μετά τη συμφωνία AUKUS

Πρώτη επαφή των ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Γαλλίας για να πέσουν οι τόνοι μετά τη συμφωνία AUKUS
Blinken και Le Drian αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις, αλλά δεν θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση
Σχετικά Άρθρα

Μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων έτσι ώστε να πέσουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση ΗΠΑ – Γαλλίας μετά τη συμφωνία AUKUS που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί ένα συμβόλαιο ύψους 56 δις ευρώ για τη γαλλική αμυντική βιομηχανία θα έχουν σήμερα Τετάρτη 22/9 οι υπουργοί Εξωτερικών, Antony Blinken και Jean Yves Le Drian, αν και το Παρίσι υποβαθμίζει το γεγονός.
Οι δύο ΥΠΕΞ δεν θα έχουν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση αλλά θα δώσουν το παρών στη συνάντηση που παραδοσιακά έχουν οι υπουργοί Εξωτερικών των μόνιμων κρατών – μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρουσία του γενικού γραμματέας Antonio Guterres.
Εκπρόσωπος του State Department υποστήριξε ότι Blinken και Le Drian θα έχουν μια πρώτη ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα, αν και δεν έγινε λόγος για μια διμερή συνάντηση τους, η οποία ωστόσο δεν αποκλείεται.
Από την πλευρά του πάντως ο Γάλλος ΥΠΕΞ κρατά ιδιαίτερα χαμηλά τους τόνους, αναφέροντας πως πράγματι κατά τη συνάντηση αυτή θα «διασταυρωθεί» με τον Αμερικάνο ομόλογό του.
Σημειώνεται πως ακυρώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να είχαν οι ΥΠΕΞ της Γαλλίας και της Γερμανίας με τους ομολόγους τους από ΗΠΑ και Μ. Βρετανία, τη στιγμή που αναμένεται εντός των επόμενων 24ωρων μια επικοινωνία μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden με τον Γάλλο ομόλογό του, Emmanuel Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης