Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Στο 2,5% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για ανάπτυξη της Γερμανίας το 2021

Ifo: Στο 2,5% υποβαθμίζει την πρόβλεψη για ανάπτυξη της Γερμανίας το 2021

Οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη σημαντικών ενδιάμεσων προϊόντων πατάνε φρένο στην ανάκαψμη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας

Μειώνει την πρόβλεψη ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας για φέτος το Οικονομικό Ινστιτούτο Ifo.

Οπως μεταδίδει το Reuters, αναμένει ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και η έλλειψη ενδιάμεσων αγαθών επιβραδύνουν την ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.
Το γερμανικό Ινστιτούτο εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5% φέτος - η πρόβλεψή του είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη. Αναμένει επίσης ότι την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί κατά 5,1% - η εκτίμηση είναι 0,8 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα.
«Η ισχυρή ανάκαμψη από την κρίση κορωνοϊού, η οποία αναμενόταν αρχικά το καλοκαίρι, αναβάλλεται περαιτέρω», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ifo, Timo Wollmershaeuser.
«H βιομηχανική παραγωγή αυτή τη στιγμή συρρικνώνεται ως αποτέλεσμα της στενότητας προσφοράς σημαντικών ενδιάμεσων προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι πάροχοι υπηρεσιών έχουν ισχυρή ανάκαμψη από την κρίση κορωνοϊού», πρόσθεσε.
Το Ιfo περιμένει ότι ο πληθωρισμός στη Γερμανία θα φτάσει στο 3,0% φέτος και στο 2,3% το 2022.
Σε ξεχωριστή πρόβλεψη, η ένωση ιδιωτικών τραπεζών της Γερμανίας (BdB) έδωσε μία πιο αισιόδοξη προοπτική ανάπτυξης το 2021. Αναμένει αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,3% φέτος και κατά 4,6% την επόμενη χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης