Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πλανήτης απειλείται από ατελείωτους κύκλους lockdown λόγω έλλειψης εμβολίων

Ο πλανήτης απειλείται από ατελείωτους κύκλους lockdown λόγω έλλειψης εμβολίων
Μόλις το 2% των κατοίκων της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως, έναντι 59% στις χώρες του G7. Κίνδυνος για μεταλλάξεις που θα ξεφεύγουν από τα σημερινά εμβόλια.

Η έλλειψη εμβολίων ενάντια στην Covid-19 στον αναπτυσσόμενο κόσμο, καθώς οι πλούσιες χώρες συσσωρεύουν ποσότητες για να χορηγήσουν τρίτες δόσεις, δημιουργεί τον κίνδυνο κύκλων «ατελείωτων» lockdown, επισημαίνει η Ayoade Alakija, αντιπρόεδρος της συμμαχίας της Αφρικανικής Ένωσης για την παράδοση εμβολίων. Και αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος να εμφανιστούν μεταλλάξεις που θα ξεφεύγουν από τα εμβόλια.
«Αν δεν εμβολιάσουμε τους πάντες σε όλο τον κόσμο, μπορεί να είμαστε σε ατελείωτους κύκλους lockdown», δήλωσε.
«Εδώ είμαστε στην πραγματικότητα, αν και κανείς δεν θέλει να το πει».
Μόλις 2% του πληθυσμού της Αφρικής έχει εμβολιαστεί πλήρως, έναντι 59% στη ζώνη των G7.
Περίπου 100 εκατομμύρια δόσεις υπολογίζεται ότι θα είναι άχρηστες έως τα τέλη της χρονιάς καθώς βρίσκονται αχρησιμοποίητες σε αποθήκες πλούσιων κρατών.
«Αν εμβολιάσουμε όλο τον κόσμο, αν ήμασταν λίγο περισσότερο λογικοί και λίγο λιγότερο εγωιστές, με τη διατήρηση των αποστάσεων και τη χρήση μάσκας δεν θα χρειαζόμασταν τρίτη δόση τώρα», συμπλήρωσε.
«Σίγουρα να δοθεί στους πιο ευάλωτους. Αλλά το να προχωρά μαζική καμπάνια ενισχυτικής δόσης και έτσι να λείπουν ποσότητες για τις φτωχότερες χώρες είναι αυτοκαταστροφικό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης