Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η εξομολόγηση Τσίπρα για Merkel - Από το πρώτο τηλεφώνημα το 2015 έως το δείπνο στην ψαροταβέρνα το 2019

Η εξομολόγηση Τσίπρα για Merkel - Από το πρώτο τηλεφώνημα το 2015 έως το δείπνο στην ψαροταβέρνα το 2019
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε σε αφιέρωμα της Zeit για την Angela Merkel

Σε ένα εκτενές αποχαιρετιστήριο αφιέρωμα στην Angela Merkel, συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιγράφει τη δική τους σχέση, ενώ αναφέρεται στο πρώτο τους τηλεφώνημα το 2015 αλλά και δείπνο σε ψαροταβένα στον Πειραιά το 2019.
Ειδικότερα, ο Αλέξης Τσίπρας -σε προσωπικό τόνο- θυμάται: «Το πρώτο μας τηλεφώνημα έγινε το 2015 ύστερα από δική της πρωτοβουλία. Μου ζήτησε να συζητήσουμε για τις διαφορές των απόψεών μας πρόσωπο με πρόσωπο, αντί μέσω τρίτων. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό της. Σε αυτή την κρίση έπρεπε να πετύχουμε ισορροπία μεταξύ της πολιτικής εντολής που λάβαμε μέσω των εκλογών και της κοινής δέσμευσης να εγγυηθούμε ειρήνη για τους λαούς της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη εξίσωση. Το γεγονός ότι βρήκαμε έναν αποδεκτό συμβιβασμό παρά τις δυσκολίες ήταν κάθε άλλο παρά αυτονόητο και αναμενόμενο».

Το δείπνο στον Πειραιά το 2019…

Ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει όμως και μια πιο προσωπική στιγμή με την Γερμανίδα καγκελάριο: «Σε μια πιο ιδιωτική στιγμή το 2019 δειπνούσαμε σε μια ψαροταβέρνα στον Πειραιά. Εκεί μου αποκάλυψε την πεποίθησή της ότι όταν θέλουμε πραγματικά να λύσουμε τα προβλήματα, το πιο σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια. Εκπροσωπήσαμε διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις. Αλλά αυτή ακριβώς η ειλικρίνεια ήταν το ουσιώδες χαρακτηριστικό στην μεταξύ μας σχέση. Μας επέτρεψε να χτίσουμε εμπιστοσύνη, παρά τις αντιξοότητες. Ο τρόπος, με τον οποίο η Angela Merkel εξέφρασε κατά τη διάρκεια της ευρωκρίσης τις θέσεις της αλλά και η απόρριψή τους ήταν έντιμοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης