Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νεκρό 2χρονο αγοράκι στο Τέξας – Αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι του θείου του

ΗΠΑ: Νεκρό 2χρονο αγοράκι  στο Τέξας – Αυτοπυροβολήθηκε με πιστόλι του θείου του
Στις ΗΠΑ Το 30% των ενηλίκων κατέχει τουλάχιστον ένα όπλο

Παιδί 2 ετών αυτοπυροβολήθηκε στο Τέξας την Τετάρτη με πυροβόλο όπλο που βρήκε στο σακίδιο πλάτης συγγενούς του.
Το παιδί υπέστη τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι και όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα και διευκρίνισε η αστυνομία της πόλης Γουέικο στην πολιτεία Τέξας,, οι ενδείξεις δείχνουν πως «αυτοπυροβολήθηκε από ατύχημα».
Ο 21χρονος ιδιοκτήτης του όπλου αρχικά πήρε το όπλο και έφυγε, όμως επέστρεψε και συνελήφθη από την αστυνομία, που τον έθεσε υπό κράτηση για «απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων».

Έχουν καταγραφεί 111 θάνατοι από τον Ιανουάριο

«Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, εκατοντάδες παιδιά βρίσκουν γεμάτα όπλα που δεν είναι ασφαλισμένα, σε ντουλάπια, κομοδίνα, σακίδια πλάτης ή τσάντες, όπου τα είχαν αφήσει» και πυροβολούν χωρίς να το θέλουν καθώς τα περιεργάζονται, σημείωνε πρόσφατη έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Everytown For Gun Safety.
Η ΜΚΟ, η οποία ζητά αυστηρότερο έλεγχο για τους αγοραστές όπλων, καταγράφει από το 2015 τα «αθέλητα πυρά» από ανηλίκους και τις συνέπειές τους.
Ήδη, σύμφωνα με την καταμέτρησή της, τέτοια περιστατικά έχουν προκαλέσει 765 θανάτους μέσα στα τελευταία έξι χρόνια και 111 από την 1η Ιανουαρίου μέχρι σήμερα, αλλά και πάνω από 1.500 τραυματισμούς.
Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ Το 30% των ενηλίκων κατέχει τουλάχιστον ένα όπλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης