Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fridays for Future: Η Γερμανία είναι «ο χειρότερος εχθρός του κλίματος»

Fridays for Future: Η Γερμανία είναι «ο χειρότερος εχθρός του κλίματος»
Αντικειμενικά, η Γερμανία είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του κλίματος", δήλωσε η Thunberg σε ομιλία της μπροστά στη γερμανική βουλή

Οι κινητοποιήσεις των Fridays for Future δύο ημέρες πριν τις εκλογές παρουσία της Greta Thunberg και οι ανησυχίες γύρω από τον σχηματισμό κυβέρνησης στον Τύπο.
Το περιβαλλοντικό κίνημα Fridays for Future, πρωτοβουλία της Greta Thunberg, κάλεσε σε «παγκόσμια κλιματική απεργία» χθες, Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την FAZ «στη Γερμανία προγραμματίστηκαν δράσεις με το σύνθημα „τα πάντα για το κλίμα" σε 470 τοποθεσίες - παγκοσμίως πρέπει να πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.500 εκδηλώσεις.
Περίπου 12.000 νέοι κατέβηκαν σε πορεία στο κέντρο του Βερολίνου το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ συγκεντρώθηκαν στο τέλος μπροστά στη γερμανική βουλή.
Η ιδρύτρια του κινήματος, Greta Thunberg από τη Σουηδία, συμμετείχε επίσης στην πορεία στο Βερολίνο, όπως επίσης και η γερμανίδα ακτιβίστρια για το κλίμα Louisa Neubauer.
"Αντικειμενικά, η Γερμανία είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς του κλίματος", δήλωσε η Thunberg σε ομιλία της μπροστά στη βουλή».

Πολλοί από εκείνους που κατέβηκαν στις πορείες της Παρασκευής δεν έχουν ακόμη δικαίωμα ψήφου

Η Süddeutsche Zeitung σχολιάζει τις κινητοποιήσεις για το κλίμα, αλλά και την επιρροή των Fridays for Future στον προεκλογικό αγώνα, παρά το ότι «από όσους έχουν κατέβει στους δρόμους αυτή την Παρασκευή, πολλοί δεν μπορούν να ψηφίσουν την Κυριακή».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υποστηρικτές του κινήματος που μπορούν να ψηφήσουν παραμένει μία μειοψηφία και αυτό οφείλεται στα δημογραφικά δεδομένα: «Η γενιά που δεν έχει πλέον να χάσει πολλά, έχει περισσότερους ψηφοφόρους από αυτούς που φοβούνται για το μέλλον τους. Κι όμως, στα σχεδόν τρία χρόνια της ύπαρξής του, το κίνημα των Fridays for Future έχει καταφέρει περισσότερα για την προστασία του κλίματος από ό,τι όλοι οι ψηφοφόροι μαζί.
Ανάγκασε τη γερμανική κυβέρνηση να ψηφίσει ένα νόμο για την προστασία του κλίματος, τον οποίο η ίδια δεν ήθελε ποτέ.
Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μελλοντικών γενεών ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου - ακόμη ως ενάγων - για μια κρίση που θα απασχολήσει όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις.
Και κατάφερε να εδραιώσει την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης για πρώτη φορά στην προεκλογική εκστρατεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης