Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τα τρικ των πλούσιων Αμερικανών για να γλιτώσουν φορολογική επιβάρυνση

tags :
ΗΠΑ: Τα τρικ των πλούσιων Αμερικανών για να γλιτώσουν φορολογική επιβάρυνση

Πώς κατευθύνουν οι εταιρείες συμβούλων τους «έχοντες και κατέχοντες» ώστε να αποφύγουν επιβαρύνσεις από τη μεγαλύτερη φορο-αύξηση στην ιστορία

Στις εταιρείες συμβούλων καταφεύγουν οι πλούσιοι Αμερικανοί, προκειμένου να βρουν τρόπους να αποφύγουν την υψηλότερη φορολόγηση στα εισοδήματά τους που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση Biden, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι προωθούμενες αλλαγές

Ορισμένες από τις αλλαγές στη φορολογία που σύντομα μπορεί να εφαρμοσθούν είναι: ένας πρόσθετος φόρος 3% σε όσους κερδίζουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια• αύξηση του ανώτατου οριακού συντελεστή φόρου εισοδήματος σε 39,6% από 37% για εκείνους με οικογενειακό εισόδημα άνω των 450.000 δολαρίων και για ατομικό άνω των 400.000 δολαρίων• και αύξηση του φόρου υπεραξίας, ο οποίος ισχύει για περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ομόλογα και ακίνητα, στο 25% από 20%.

Ιστορικό ρεκόρ

Σύμφωνα με τους συμβούλους, ορισμένοι από τους πελάτες τους ανακουφίσθηκαν μετά τις τελευταίες αναφορές με τις προτεινόμενες αλλαγές, από τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden ήθελε ο συντελεστής του φόρου υπεραξίας να ανέβει στο 39,6%.
«Οι πελάτες μας ανησυχούν», δήλωσε ο Michael Nathanson, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στον όμιλο The Colony, μιας συμβουλευτικής εταιρείας με έδρα τη Βοστώνη.
«Μια τέτοια αύξηση θα ήταν από τις μεγαλύτερες αυξήσεις φόρων στην ιστορία», συμπληρώνει.

Οι συμβουλές

Ο ίδιος συνιστά σε ορισμένους πελάτες να προσπαθήσουν να αυξήσουν το εισόδημά τους φέτος (2021), προτού τεθούν σε ισχύ οι υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές.
Εάν για παράδειγμα κάποιος θέλει να πουλήσει την επιχείρησή του, θα μπορούσε να προσπαθήσει να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέχρι το τέλος του έτους.
Όσοι λαμβάνουν μεγάλα μπόνους από την εργασία τους, καλό θα ήταν να διαπραγματευτούν έναν τρόπο για να λάβουν τα χρήματα αυτά πριν από το 2022.

Δωρεές

Για να αποφύγουν τον υψηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος το επόμενο έτος, ο Mallon FitzPatrick, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της, τους συμβουλεύει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δωρίσουν ένα περιουσιακό στοιχείο που δημιουργεί πρόσθετη αξία -όπως είναι τα ακίνητα-, σε ένα μέλος της οικογένειας με χαμηλότερα εισοδήματα.
«Ο δωρητής μειώνει το φορολογητέο του εισόδημα και ο παραλήπτης πληρώνει χαμηλότερο συντελεστή φόρου για το εισόδημα από το περιουσιακό στοιχείο», αναφέρει.
Ένας άλλος τρόπος είναι να καθυστερήσουν κάποιες από τις φιλανθρωπικές δωρεές για το επόμενο έτος, καθώς υπόκεινται σε φορολογικές ελαφρύνσεις.
«Οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για φιλανθρωπικό σκοπό είναι πιο πολύτιμες σε ένα περιβάλλον με υψηλότερο συντελεστή φόρου εισοδήματος», προσθέτει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης