Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Υποχρεωτικά τα δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς – Νέα κρούσματα και θάνατοι

Αίγυπτος: Υποχρεωτικά τα δύο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς – Νέα κρούσματα και θάνατοι
Στην  Αίγυπτο μέχρι τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου είχε εμβολιαστεί το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων

Για να εργάζονται εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού να υποβάλλονται σε δύο τεστ κάθε εβδομάδα και να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας της Αιγύπτου.
Αυτό, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας της Αιγύπτου, Tarek Shawki, εφαρμόζεται στο πλαίσιο του σχεδίου που έχουν καταρτίσει οι αρχές για τον εμβολιασμό όλων όσοι εργάζονται στα σχολεία και τα πανεπιστήμια πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.
Πάντως, μέχρι τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου είχε εμβολιαστεί το 95% των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων, δηλαδή 1.605.861 εργαζόμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο καλοκαίρι ο αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi διέταξε τον εμβολιασμό όλου του πανεπιστημιακού και σχολικού προσωπικού και των μαθητών κατά του COVID-19 πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Η εικόνα της πανδημίας

Ακόμη 568 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού καταγράφησακ σε 24 ώρες στην Αίγυπτο, ξεπερνώντας πλέον στο Σάββατο 25/9 το όριο των 300.000.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 568 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τις 300.278, ενώ καταγράφηκαν ακόμη 36 θάνατοι ασθενών με COVID-19, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 17.110 νεκρούς
Σημειώνεται ότι στη χώρα των 102 εκατ. κατοίκων έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19 πάνω από 13 εκατομμύρια πολίτες, εκ των οποίων 5,1 εκατ. (το 5,1%) έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης