Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή Bourla (Pfizer): Οι εμβολιασμοί για τον Covid θα είναι ετήσιοι - Θέμα ημερών η έγκριση του εμβολίου για παιδιά 5 έως 11 ετών

Παραδοχή Bourla (Pfizer): Οι εμβολιασμοί για τον Covid θα είναι ετήσιοι -  Θέμα ημερών η έγκριση του εμβολίου για παιδιά 5 έως 11 ετών
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο λειτουργεί για αυτήν την ηλικιακή ομάδα και πως δοκίμασε μια πολύ χαμηλότερη δόση του εμβολίου που είναι ήδη διαθέσιμη για οποιονδήποτε 12 ετών και άνω
Σχετικά Άρθρα

«Θέμα ημερών και όχι εβδομάδων» είναι η Pfizer και η BioNTech να υποβάλλουν τα δεδομένα στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για την ομοσπονδιακή έγκριση του εμβολίου έναντι του Covid για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Albert Bourla, εκτιμώντας παράλληλα πως οι εμβολιασμοί του γενικού πληθυσμού πλέον θα είναι ετήσιοι.
Αυτό θα ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την έναρξη των εμβολιασμών για αυτούς τους νέους, ειδικά με τα παιδιά που τώρα επιστρέφουν στο σχολείο και την παραλλαγή Delta που έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο άλμα σε παιδιατρικές λοιμώξεις.
Η Pfizer ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο λειτουργεί για αυτήν την ηλικιακή ομάδα και πως δοκίμασε μια πολύ χαμηλότερη δόση του εμβολίου που είναι ήδη διαθέσιμη για οποιονδήποτε 12 ετών και άνω.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφού τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 έλαβαν τη δεύτερη δόση τους κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ανέπτυξαν επίπεδα αντισωμάτων που καταπολεμούν τον κορωνοϊό εξίσου ισχυρά με τους εφήβους και τους νέους ενήλικες που έλαβαν τις τακτικές δόσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, δήλωσε την Κυριακή (26/9) ότι εάν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων εγκρίνει την αίτηση της εταιρείας, «θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε αυτή τη νέα σύνθεση του εμβολίου».

Ετήσιοι οι εμβολιασμοί

Μιλώντας στο ABC εκτίμησε , πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει πραγματικότητα σε ένα χρόνο από τώρα αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα ακολουθήσουν άλλες μεταλλάξεις του ιού.
«Και αυτό δεν νομίζω πως σημαίνει ότι πρέπει να μπορούμε τη ζωή μας, χωρίς να έχουμε εμβολιασμούς.
«Θα έχουμε εμβόλια που ... θα διαρκούν τουλάχιστον ένα χρόνο και το πιο πιθανό σενάριο, είναι οι εμβολιασμοί να είναι ετήσιοι», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, όπως αναφέρει το Associated Press.
albert_bourla.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης