Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο πειθαρχικό αστυνομικός που διαμαρτυρήθηκε κατά του πιστοποιητικού Covid-19

Ιταλία: Στο πειθαρχικό αστυνομικός που διαμαρτυρήθηκε κατά του πιστοποιητικού Covid-19

Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese κάλεσε τον αρχηγό της ιταλικής αστυνομίας να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο
 

Σχετικά Άρθρα
Αίσθηση και προβληματισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκάλεσε στην Ιταλία η είδηση ότι κινήθηκαν πειθαρχικές διώξεις κατά της υποδιευθύντρια τμήματος της αστυνομίας η οποία το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021 συμμετείχε και πήρε το λόγο σε κινητοποίηση κατά του «πρασινού πάσου» που οργανώθηκε στην Ρώμη, σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα italy24news.com την Κυριακή 26 Σεπτεμβίου 2021.

Καταστολή

Πρόκειται για την Nunzia Alessandra Schilirò, η οποία υποστηρίζει ότι «άσκησε τα δικαιώματα που της παρέχει το Σύνταγμα», διότι «χθες συμμετείχε στην συγκεκριμένη κινητοποίηση, ως πολίτης και όχι ως αστυνομικός».
Η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Luciana Lamorgese, όμως, σύμφωνα με πηγές της ιταλικής κυβέρνησης, θεωρεί ότι οι δηλώσεις της Schilirò - και η όλη της θέση - αποτελούν ιδιαίτερα ατυχές και αρνητικό γεγονός.
Η αρμόδια υπουργός συνομίλησε και με τον αρχηγό της ιταλικής αστυνομίας.

H απόφαση

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει σήμερα ότι η υποδιευθύντρια αστυνομικού τμήματος πρόκειται να περάσει «πειθαρχικό».
H Schilirò, σύμφωνα με δηλώσεις της και τη δημόσια δράση της, δεν εγκρίνει το πράσινο πάσο και έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αντιεμβολιάστρια.
Συνεργάζεται, δε, με ιστότοπο ο οποίος υποστηρίζει ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν είναι χρήσιμη στους πολίτες της χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της κυβέρνησης Draghi, από τις 15 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν πράσινο πάσο.
Μόνη εναλλακτική, είναι η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού, κάθε δυο ημέρες.
“The Green pass is illegitimate.” Disciplinary action initiated
www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης