Διεθνή

Συνάντηση Αναστασιάδη με Guterres (ΟΗΕ) και Tatar για το Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη με Guterres (ΟΗΕ) και Tatar για το Κυπριακό
Περιορισμένη η αισιοδοξία για την επανέναρξη των συνομιλιών
Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ Antonio Guterres και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ersin Tatar πρόκειται να έχει, σήμερα Δευτέρα 27/9 στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Η συνάντηση για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί υπό μορφή γεύματος που θα παραθέσει ο Guterres στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον ηγέτη της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.
Σημειώνεται ότι προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του Guterres με τους δυο ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα κατά τις οποίες ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε την ευκαιρία να ακούσει τις θέσεις της κάθε πλευράς ως προς το πώς μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μετά και την άτυπη Διάσκεψη τύπου 5+1 που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Γενεύη, στο πλαίσιο της οποίας δεν κατέστη δυνατό να εξευρεθεί αρκετό κοινό έδαφος.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη Τύπου μετά την άφιξή του στην Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ δήλωσε πως η αισιοδοξία του ως προς την επίτευξη του στόχου είναι περιορισμένη, λόγω των ακραίων θέσεων τις οποίες η Τουρκία και κατ΄ επέκταση ο κ.Τατάρ εκφράζουν.
Εξάλλου, σε δήλωση μετά τη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα στις 22 Σεπτεμβρίου, ο κ.Αναστασιάδης είχε αναφέρει πως παρέθεσε στον ΓΓ τις απόψεις και θέσεις του και πώς θα μπορούσε να επαναρχίσει ένας δημιουργικός διάλογος χωρίς προαπαιτούμενα.
Ανέφερε ότι με τον ΓΓ συμφώνησε πως αυτές τις θέσεις θα τις αναπτύξει και κατά το γεύμα με τον Tatar.
Μιλώντας από το βήμα της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε επίσης για την αποφασιστικότητά του για επανεκκίνηση της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, στη βάση του πλαισίου του ΟΗΕ και της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο την 25η Νοεμβρίου, 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης