Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το 56% προτιμά για καγκελάριο τον Scholz και μόνο το 11% τον Laschet

Γερμανία: Το 56% προτιμά για καγκελάριο τον Scholz και μόνο το 11% τον Laschet
Το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός "συνασπισμού φανάρι"

Ούτε καν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών θα ήθελε καγκελάριο τον υποψήφιό τους Armin Laschet, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό των δικτύων RTL και ntv.
Πιο συγκεκριμένα μόνο το 44% των ψηφοφόρων Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών θα ήθελε ο Armin Laschet να είναι ο επόμενος καγκελάριος.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και των Πρασίνων θα ήθελαν τον Olaf Scholz για καγκελάριο, ενώ περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους του Φιλελεύθερου κόμματος (FDP) προτιμούν επίσης τον Scholz
Το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων πολιτών θα προτιμούσε τον Scholz για καγκελάριο και μόνο το 11% θα προτιμούσε τον Armin Laschet.
Το 50% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ ενός "συνασπισμού φανάρι" που να αποτελείται δηλαδή από το SPD, τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP).
Το 22% θα προτιμούσε έναν "συνασπισμό Τζαμάικα" που να αποτελείται δηλαδή από το CDU / CSU, τους Πράσινους και το FDP και το 13% θα προτιμούσε έναν νέο μεγάλο συνασπισμό του SPD και του CDU / CSU.
Σχεδόν όλοι οι ψηφοφόροι των Πρασίνων που ερωτήθηκαν θα προτιμούσαν έναν συνασπισμό SPD, Πράσινων και FDP. Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του FDP, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του "συνασπισμού φανάρι". Η πλειοψηφία των συντηρητικών (CDU / CSU) ψηφοφόρων προτιμά έναν "συνασπισμό Τζαμάικα".
Εάν ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Marcus Soder ήταν υποψήφιος καγκελάριος αντί του Armin Laschet, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές θα τα είχαν πάει καλύτερα στις εκλογές της Κυριακής.
"Χθες, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, ρωτήσαμε πάνω από 5.000 ψηφοφόρους. Πάνω από το ένα δέκατο των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων δήλωσαν ότι θα είχαν ψηφίσει Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU / CSU) εάν ο Soder ήταν υποψήφιος καγκελάριος. Με τον Soder θα είχαν ξεπεράσει το 30%", είπε ο επικεφαλής της Forsa Manfred Gulner στα δύο δίκτυα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης