Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Aldi επενδύει 1,78 δισ. δολάρια στην επόμενη διετία - Στόχος να ανοίξει 100 νέα καταστήματα

tags :
Η Aldi επενδύει 1,78 δισ. δολάρια στην επόμενη διετία - Στόχος  να ανοίξει 100 νέα καταστήματα
Ο βρετανικός και ιρλανδικός βραχίονας της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Aldi, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,3 δισ. Στερλίνες

Ο βρετανικός και ιρλανδικός βραχίονας της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Aldi, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,3 δισ. Στερλίνες (1,78 δισ. Δολάρια) στα επόμενα δύο χρόνια, για να ανοίξει 100 νέα καταστήματα, καθώς προσπαθεί να επισπεύσει την αύξηση του μεριδίου αγοράς.
Η Aldi και η γερμανική ανταγωνιστική Lidl έχουν αυξηθεί ραγδαία στην προηγούμενη δεκαετία, υποχρεώνοντας τις τέσσερις μεγάλες ανταγωνιστικές της Βρετανίας, Tesco, Sainsbury’s Asda και Morrisons, να μειώσουν τις τιμές και να προχωρήσουν σε πιο επιθετικό ανταγωνισμό.
Η Aldi είναι η πέμπτη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, με 920 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μερίδιο της αγοράς 8%.
Ανακοίνωσε ότι αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 νέα θέσεις εργασίας στο επόμενο έτος, προσθέτοντας στις 7.000 μόνιμες θέσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο όμιλος τόνισε πως οι πωλήσεις του 2020 αυξήθηκαν 10,2% στα 13,5 δισ. Στερλίνες, αλλά τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν 1,2% στα 287,7 εκατ. Στερλίνες, αντανακλώντας το κόστος του κορονοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης