Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικός Τύπος: Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία

Τουρκικός Τύπος: Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία
Πως σχολιάζει ο Τουρκικός Τύπος την αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας
Σχετικά Άρθρα
Στο επίκεντρο των δημοσιευμάτων του τουρκικού Τύπου βρίσκεται η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, την οποία ανακοίνωσαν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron από το Παρίσι.
«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα διαμηνύει πως δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει κούρσα εξοπλισμών με τη γειτονική και σύμμαχο στπ ΝΑΤΟ Τουρκία, η Ελλάδα ανακοίνωσε την Τρίτη την αγορά τριών νέων φρεγατών Belharra από τη Γαλλία με δυνατότητα επιλογής για μία ακόμη», σχολιάζει η Daily Sabah.
«Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Ελλάδα ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να αγοράσει άλλα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale, καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να φουντώνουν με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η Ελλάδα έχει συχνά εμπλακεί σε εντάσεις με τη γειτονική Τουρκία για μια σειρά ζητημάτων, από ανταγωνιστικές διεκδικήσεις σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων στο Αιγαίο Πέλαγος έως την αποστρατικοποίηση νησιών.
Το αναπτυσσόμενο πρόγραμμα όπλων της Ελλάδας έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εναντίον των οποίων η Γαλλία είναι από τα λίγα κράτη της ΕΕ που έχουν προσφέρει δημόσια υποστήριξη τους τελευταίους μήνες», σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.
«Η άμυνα της Ελλάδας ανατίθεται στη Γαλλία» σημειώνει η Takvim, ενώ η Yeni Safak υπογραμμίζει τη δήλωση του Γάλλου προέδρου ότι «η Γαλλία πολέμησε στο παρελθόν για την ελληνική ανεξαρτησία και θα συνεχίσει να το πράττει».

Τι προβλέπει η αμυντική συμφωνία

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας, προβλέπει ότι η χώρας μας θα αποκτήσει 3+1 φρεγάτες Belharra, 3+1 κορβέτες Gowind, καθώς και την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και το αντίστροφο, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμα και αν είναι σύμμαχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης