Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ιαπωνία μετά από 6 μήνες

Κορωνοϊός: Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στην Ιαπωνία μετά από 6 μήνες
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σύστημα πιστοποίησης

Η Ιαπωνία θα προβεί σε άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τον κορωνοϊό σε όλες της τις περιοχές την Πέμπτη για πρώτη φορά εδώ και περίπου έξι μήνες, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και θανάτων μειώνεται, όπως και η πίεση στο σύστημα υγείας της, είπε ο πρωθυπουργός Suga.
Αν και τα ημερήσια κρούσματα σε όλη τη χώρα έπεσαν από πάνω από 25.000 που ήταν τον προηγούμενο μήνα στα 1.128 τη Δευτέρα 27/09, το άνοιγμα θα είναι σταδιακό, με κάποιους περιορισμούς σε εστιατόρια και μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις για περίπου έναν μήνα, προκειμένου να αποτραπεί νέα άνοδος.
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα σύστημα πιστοποίησης με το οποίο μόνο εγκεκριμένα εστιατόρια θα μπορούν να μένουν ανοιχτά ως τις 9 μμ, είπαν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι μια απαγόρευση ως προς την πώληση αλκοόλ θα μπορούσε να αρθεί παντού, εκτός και αν αντιδράσουν τοπικοί κυβερνήτες.
«Χάρη στην πρόοδο στους εμβολιασμούς και τη χορήγηση φαρμάκων εξουδετερωτικών αντισωμάτων, εισερχόμαστε σε μια φάση όπου θα μπορούν να προσφέρονται ιατρικές υπηρεσίες με σταθερό τρόπο, ακόμα και αν σημειώνεται ένας βαθμός μολύνσεων» είπε ο Suga σε συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον κορωνοϊό.


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης