Τελευταία Νέα
Διεθνή

DW: Προμηθευτής ναρκωτικών στενός συνεργάτης του Salvini

DW: Προμηθευτής ναρκωτικών στενός συνεργάτης του Salvini
Ο Mateo Salvini βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση

Ο Mateo Salvini βρίσκεται και πάλι σε δύσκολη θέση. Αυτή την φορά, όχι λόγο του ότι απομονώνεται όλο και περισσότερο στο εσωτερικό της κυβέρνησης του Mario Draghi. Το θέμα αφορά απευθείας τη Λέγκα και μάλιστα έναν από τους στενότερους συνεργάτες του. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutshe Welle, ο επικεφαλής της διαδικτυακής ομάδας επικοινωνίας της Λέγκα, Morizi, παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Στην πραγματικότητα, όμως, η αιτία δεν ήταν αυτή.
Όπως αποκάλυψε ο ιταλικός τύπος, ο Morizi φέρεται να ευθύνεται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, με την οποία ασχολείται εισαγγελική έρευνα.
Η εφημερίδα La Repubblica, μάλιστα, γράφει σήμερα ότι η αστυνομία, σε οδικό έλεγχο που πραγματοποίησε τον Αύγουστο, κατέσχεσε αδιευκρίνιστη ποσότητα συνθετικού ναρκωτικού Gbl από δυο ρουμάνους, οι οποίοι, όταν ρωτήθηκαν σχετικά, απάντησαν ότι τη ναρκωτική ουσία τους την είχε προμηθεύσει ο Morizi. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, πρόκειται ενδεχομένως για μια ιστορία ναρκωτικών και προσωπικών συναναστροφών, με ναρκωτικά που μειώνουν αισθητά την κρίση και βούληση κατά την διάρκεια σεξουαλικών επαφών.

Ο Morizi παραιτήθηκε και ζήτησε συγγνώμη από τη Λέγκα, από τον Salvini και από όλα τα μέλη του κόμματος, διότι με την συμπεριφορά του τους απογοήτευσε και δεν φάνηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης τους. Επιμένει, ωστόσο, ότι δεν διέπραξε κάποιο αδίκημα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τον Salvini;

Αυτό που προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη και πολλές αρνητικές αντιδράσεις, όμως, ήταν η στάση του ίδιου του Salvini. Με επίσημη δήλωσή του, ο επικεφαλής της Λέγκα υπογράμμισε ότι, έστω και αν ο πρώην υπεύθυνος της επικοινωνιακής του ομάδας έσφαλε, θα σταθεί πάντα στο πλευρό του, διότι είναι φίλος και θέλει να τον βοηθήσει. «Έβλαψε κυρίως τον εαυτό του, θα είμαι πάντα εδώ για να τον στηρίξω», δήλωσε χαρακτηριστικά. Οι πολιτικοί αντίπαλοι, ωστόσο, όπως και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, δεν άφησαν ασχολίαστη την δήλωση του γραμματέα της Λέγκα.
Τα Πέντε Αστέρια υπενθυμίζουν ότι ο Salvini προεκλογικά δεν δίσταζε να χτυπήσει σε σπίτια μεταναστών, θέλοντας να μάθει εαν πουλάνε ναρκωτικά.Ο πρώην πρωθυπουργός Mateo Renzi μάλιστα αναφέρεται κυρίως στους ακραίους, υψηλότατους τόνους του ιστότοπου της Λέγκα, την οποία διαχειριζόταν ο Morizi και σε πολλές προσωπικές επιθέσεις που δέχθηκε ο ίδιος στο παρελθόν. 
Τα περισσότερα σχόλια των πολιτών στο διαδίκτυο επικεντρώνονται στο ότι ο Salvini χρησιμοποιεί δυο μέτρα και δύο σταθμά: ότι καταδίκασε πάντα -χωρίς κανένα περιθώριο ανάλυσης των προβλημάτων τους- όλους τους «φτωχοδιάβολους» που έκαναν χρήση ναρκωτικών.
Όπως και το ότι συχνά χρησιμοποίησε το θέμα και για να στηρίξει τις ξενοφοβικές του θέσεις.
Μόλις, όμως, η χρήση ναρκωτικών συνδέθηκε με στενό του συνεργάτη έδειξε κάθε δυνατή κατανόηση.
Πρόκειται άραγε για πραγματική φιλική συμπαράσταση, έλλειψη συνοχής, ή προσπάθεια μείωσης τυχόν ευρύτερων πολιτικών επιπτώσεων της υπόθεσης αυτής;

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης