Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα προτρέπει κρατικές εταιρείες να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία της Evergrande

tags :
Η Κίνα προτρέπει κρατικές εταιρείες να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία της Evergrande
Το Πεκίνο προτρέπει κρατικές εταιρείες και στηριζόμενους από το κράτος κατασκευαστές ακινήτων, όπως η China Vanke Co Ltd, να εξαγοράσουν ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της παραπαίουσας China Evergrande
Σχετικά Άρθρα

Το Πεκίνο προτρέπει κρατικές εταιρείες και στηριζόμενους από το κράτος κατασκευαστές ακινήτων, όπως η China Vanke Co Ltd, να εξαγοράσουν ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία της παραπαίουσας China Evergrande Group, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.
Η Evergrande, η οποία βαρύνεται με δυσθεώρητο χρέος ύψους 305 δισ. δολαρίων, βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Αλλά η κεντρική κυβέρνηση της Κίνα φαίνεται απίθανο να παρέμβει ευθέως για να διασώσει την Evergrande, σύμφωνα με έξι πρόσωπα που επικαλείται το πρακτορείο, μεταξύ των οποίων τέσσερις αξιωματούχοι κυβερνητικών και ρυθμιστικών φορέων.
Οι αρχές ελπίζουν, ωστόσο, ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων θα εξαλείψουν ή τουλάχιστον θα μετριάσουν τυχόν κοινωνικές αντιδράσεις που θα μπορούσε να προκαλέσει μια άτακτη χρεοκοπία της Evergrande, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν.
Με βάση μια από τις πηγές του Reuters, ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ελέγχου δέουσας επιμέλειας για τα περιουσιακά στοιχεία της Evergrande στην πόλη Γκουανγκτζού της νότιας Κίνας.
Για παράδειγμα, η εταιρεία Guangzhou City Construction Investment Group βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του γηπέδου της ομάδας ποδοσφαίρου Guangzhou FC που ανήκει στην Evergrande καθώς και των οικιστικών έργων της εταιρείας γύρω από το γήπεδο, σύμφωνα με άτομο που έχει γνώση του θέματος.
Με προϋπολογισμό περίπου 12 δισ. γουάν (1,9 δισ. δολαρίων) το γήπεδο χωρητικότητας άνω των 100.000 θεατών είναι το μεγαλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης