Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάτη τεσσάρων Ελλήνων με πλαστά emails - Βρετανός τους άρπαξε χιλιάδες ευρώ με τη μέθοδο phishing

Απάτη τεσσάρων Ελλήνων με πλαστά emails - Βρετανός τους άρπαξε χιλιάδες ευρώ με τη μέθοδο phishing
Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση

Την τέταρτη φορά που έπιασε στα διαδικτυακά του «δίχτυα» έναν Έλληνα πολίτη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ηλεκτρονικού «ψαρέματος» phishing ένας νεαρός υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, πιάστηκε και ο ίδιος στα «δίχτυα» των αστυνομικών της Ασφάλειας Βόλου!
Το θύμα του, ένας 64χρονος Έλληνας κάτοικος της θεσσαλικής πόλης, είχε καταγγείλει ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου δέχθηκε ένα e-mail από λογαριασμό που έμοιαζε με της τράπεζάς του, το οποίο τον ενημέρωνε ότι απενεργοποιήθηκαν προσωρινά οι κάρτες του και του ζητούσε να ακολουθήσει ένα link για να περάσει εκ νέου τα προσωπικά του στοιχεία. Αφού καταχώρησε το όνομα χρήστη, τον κωδικό πρόσβασης στο e-banking και τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας του, διαπίστωσε έκπληκτος ότι έκαναν φτερά 800 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό του!
Οι έρευνες που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του κατόχου του λογαριασμού στον οποίο είχαν μεταφερθεί τα χρήματα του 64χρονου. Πρόκειται για έναν 31χρονο Βρετανό, για τον οποίο διαπιστώθηκε ότι με την ίδια μέθοδο είχε εξαπατήσει άλλους τρεις πολίτες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και τους είχε αποσπάσει συνολικά 6.500 ευρώ!
Σε βάρος του αλλοδαπού σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση και τα στοιχεία της προανάκρισης διαβιβάστηκαν στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, από τις οποίες ζητήθηκε η σύλληψή του και η έκδοσή του στην Ελλάδα για να δικαστεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης