Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι εκπαιδευτικοί στη Νέα Υόρκη κατά του εμβολιασμού - Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της υποχρεωτικότητας

Οι εκπαιδευτικοί στη Νέα Υόρκη κατά του εμβολιασμού - Προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της υποχρεωτικότητας
Εκπαιδευτικοί αλλά εργαζόμενοι στα σχολεία είναι υποχρεωμένου να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊό

Την πλάτη τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊό γυρνάνε οι εκπαιδευτικοί στη Νέα Υόρκη, με κίνδυνο να χάσουν ακόμα και τη δουλειά τους.
Μάλιστα, μια ομάδα εκπαιδευτικών στη Νέα Υόρκη κατέθεσε αίτημα έκτακτης ανάγκης στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας από τους δικαστές να μπλοκάρουν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.
Οι δικηγόροι των ενάγοντων, μια ομάδα εκπαιδευτικών, υποστηρίζουν σε μια αναφορά 99 σελίδων ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «απειλεί την εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών στο μεγαλύτερο δημόσιο σχολικό σύστημα στη χώρα και παραβιάζει την ουσιαστική διαδικασία και τα ίσα δικαιώματα προστασίας που παρέχονται σε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου σχολείου».
Η εντολή αναγκάζει τους εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους στα σχολεία να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό για να διατηρήσουν τη θέση εργασίας. Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι έχουν ιατρικούς και θρησκευτικούς λόγους.
Το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα (1/10/2021), με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των σχολείων.
«Οι αιτούντες θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία εάν απορριφθεί το αίτημά τους για ασφαλιστική αγωγή», αναφέρεται στην αγωγή.
Η Danielle Filson, εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio, ο οποίος ανακοίνωσε το μέτρο του υποχρεωρικού εμβολιασμού, σχολιάζει στα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι εκπαιδευτικοί ενάγοντες «δεν έχουν έγκυρες αξιώσεις».
Το υπουργείο Παιδείας της Νέας Υόρκης «έχει την εξουσία να εφαρμόσει μια εντολή που είναι σταθερά βασισμένη στην επιστήμη και την εμπειρογνωμοσύνη των υπαλλήλων δημόσιας υγείας σε όλη τη χώρα», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης