Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Evergrande - Επίκειται μεγάλο deal, πιθανή στήριξη από την Hopson

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της Evergrande - Επίκειται μεγάλο deal, πιθανή στήριξη από την Hopson

Ο όμιλος ακινήτων παρακολουθείται στενά από ξένους επενδυτές και τοπικές ρυθμιστικές αρχές αφού έχασε δύο σημαντικές πληρωμές τόκων

Σχετικά Άρθρα
Σε αναστολή τέθηκε η διαπραγμάτευση των μετοχών της China Evergrande, σήμερα, προκαλώντας νέες αναταράξεις στις αγορές, καθώς επέστρεψε η ανησυχία των επενδυτών σχετικά με την ικανότητά της να καλύψει τις υποχρεώσεις της.

Επίσης, σε αναστολή τέθηκαν και οι μετοχές της Evergrande Property Services, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με μια "πιθανή γενική προσφορά για τις μετοχές της".
Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες.

Εντείνονται οι ανησυχίες στους ξένους επενδυτές

Ο όμιλος ακινήτων παρακολουθείται στενά από ξένους επενδυτές και τοπικές ρυθμιστικές αρχές αφού έχασε δύο σημαντικές πληρωμές τόκων στα ομόλογα δολαρίου που έχει εκδώσει.
Οι χαμένες πληρωμές ενδέχεται να μην προκαλέσουν κατ 'ανάγκη μια αθέτηση υποχρεώσεων διότι η καθεμία έχει περίοδο χάριτος 30 ημερών, προτού η πληρωμή θεωρηθεί αθέτηση.
Η Evergrande δέχεται επίσης πιέσεις από εργολάβους και υπαλλήλους στους οποίους οφείλονται πάνω από 300 δισ. δολάρια.
Τις τελευταίες ημέρες, οι τράπεζες της Wall Street και τα χρηματοπιστωτικά αδιέξοδα αποκάλυψαν κι άλλες υποχρεώσεις που ενδέχεται να έχει η Evergrande με τη μορφή εγγυήσεων που μπορεί να προσθέσουν στο χρέος της.

Η China Evergrande θα συγκεντρώσει 5 δισ. δολάρια από την πώληση μονάδων ακινήτων

Η China Evergrande θα πουλήσει το μισό μερίδιο της μονάδας διαχείρισης ακινήτων της στην Hopson Development για περισσότερα από 5 δισ. δολάρια, ανέφεραν τα κινεζικά ΜΜΕ.
Σε αυτό το πλαίσιο και η μετοχή της Hopson ανεστάλει σήμερα.
Σύμφωνα με την Global Times της Κίνας η Hopson Development ήταν ο αγοραστής του 51% της ιδιοκτησίας για περισσότερα από 40 δισ. HK (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η Hopson δήλωσε ότι ανέστειλε τις συναλλαγές των μετοχών της, εν αναμονή ανακοίνωσης που σχετίζεται με σημαντική εξαγορά εταιρείας και πιθανή υποχρεωτική προσφορά.
Η πιθανή συμφωνία φάνηκε να αναζωπυρώνει ευρύτερες ανησυχίες σχετικά με τον κίνδυνο μετάδοσης ή πλήγματος στον τομέα των ακινήτων της Κίνας και στην ευρύτερη οικονομία εάν η Evergrande καταρρεύσει.

Απροθυμία από το Πεκίνο

Ένα ακόμη σενάριο που λαμβάνει μεγαλύτερες πιθανότητες είναι το Πεκίνο να μην παρέμβει άμεσα για την επίλυση της κρίσης της Evergrande με τη μορφή διάσωσης, αλλά οι αναλυτές λένε ότι θα πρέπει να λάβει μέτρα για να μην επεκταθεί η κρίση της κατάρρευσης τροφοδοτώντας αναταραχές από τοπικούς επενδυτές, προμηθευτές και αγοραστές κατοικιών.
Τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές έχουν παρακινήσει κυβερνητικές εταιρείες και κρατικούς κατασκευαστές ακινήτων να αγοράσουν κάποια περιουσιακά στοιχεία της Evergrande για να μειώσουν αυτούς τους κινδύνους.
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της, η Evergrande κάνει συνεχείς προσπάθειες για να ξεπουλήσει μερίδια σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Έχει πουλήσει ακίνητα σε προμηθευτές και εργολάβους για να αντισταθμίσει ορισμένες από τις εκκρεμείς πληρωμές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης