Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ) για Πολωνία: Βασικός άξονας της ΕΕ η υπεροχή του ευρωπαϊκού έναντι των εθνικών δικαίων

Borrell (ΕΕ) για Πολωνία: Βασικός άξονας της ΕΕ η υπεροχή του ευρωπαϊκού έναντι των εθνικών δικαίων
Σε σύγκρουση με την ΕΕ η Πολωνία
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως βασικός άξονας της ΕΕ είναι η υπεροχή του ευρωπαϊκού έναντι των εθνικών δικαίων διατύπωσε ο Josep Borrell, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας.
«Ένας από τους άξονες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου», είπε ο Borrell σχολιάζοντας την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Πολωνίας το οποίο κήρυξε ορισμένα τμήματα των ευρωπαϊκών συνθηκών ασυμβίβαστα με το πολωνικό Σύνταγμα πλήττοντας έναν από τους βασικούς νομικούς κανόνες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι η απόφαση δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την υπεροχή του ευρωπαϊκού δικαίου, τοποθετώντας την Βαρσοβία σε πορεία ανοικτής σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες.

Έκκληση στη Βουλγαρία

Αναφερόμενος στο θέμα της διαδικασίας ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στη ΕΕ ο Borrell κάλεσε την Βουλγαρία να επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία.
«Πιστεύω ότι η Βουλγαρία πρέπει να επιδείξει περισσότερη ευελιξία στο πρόβλημα αυτό που μπλοκάρει την έναρξη των διαπραγματεύσεων», είπε αναφερόμενος στην γλωσσική διαφορά που χωρίζει την Βόρεια Μακεδονία και την Βουλγαρία.
Κατά την πρόσφατη άτυπη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, οι ευρωπαίοι ηγέτες επαναδιατύπωσαν την από 18 ετών δέσμευσή τους για την ένταξη των έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων, αλλά απέρριψαν την πρόταση της σλοβενικής προεδρίας για την θέσπιση του 2030 ως χρονικού ορίου για την ευρωπαϊκή διεύρυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης