Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστικό μπλόκο από τους πιλότους της Southwest στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Καταγγέλλουν παραβίαση του εργατικού δικαίου

Δικαστικό μπλόκο από τους πιλότους της Southwest στον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Καταγγέλλουν παραβίαση του εργατικού δικαίου
«Η νέα ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού επιβάλλει παράνομα νέους όρους απασχόλησης και η νέα πολιτική απειλεί με απόλυση οποιοδήποτε πιλότου δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021», ανέφερε η νομική εκπροσώπηση των πιλότων
Σχετικά Άρθρα


Οι πιλότοι της Southwest Airlines ζήτησαν από δικαστήριο να αποκλείσει προσωρινά την εταιρεία από τη διεξαγωγή υποχρεωτικών εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού με ομοσπονδιακή εντολή, έως ότου επιλυθεί μια εκκρεμούσα αγωγή για παραβιάσεις της αμερικανικής εργατικής νομοθεσίας.
Η Ένωση των πιλότων της Southwest Airlines ζήτησε επίσης μια άμεση ακρόαση σχετικά με το αίτημα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Ντάλας, υποστηρίζοντας ότι ο αερομεταφορέας συνέχισε να λαμβάνει μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τους όρους του εργασιακού νόμου.
«Η νέα ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού επιβάλλει παράνομα νέους όρους απασχόλησης και η νέα πολιτική απειλεί με απόλυση οποιοδήποτε πιλότου δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021», ανέφερε η νομική εκπροσώπηση των πιλότων.
«Η πρόσθετη νέα και μονομερής τροποποίηση που επιφέρει η Southwest Airlines στη συλλογική σύμβαση των μερών παραβιάζει σαφώς την εργατική νομοθεσία», υποστηρίζουν οι πιλότοι, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Τι απαντά η εταιρεία – Γιατί ανησυχούν οι πιλότοι

«Η αεροπορική εταιρεία διαφωνεί με τους ισχυρισμούς ότι τυχόν αλλαγές που σχετίζονται με τον Covid τους τελευταίους μήνες απαιτούν διαπραγμάτευση», ανέφερε η Southwest σε ηλεκτρονική ανακοίνωση.
Ο αερομεταφορέας δεσμεύεται να συνεργαστεί με τα συνδικάτα του «καθώς συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις που παρουσιάζονται από τη συνεχιζόμενη πανδημία».
Άλλες πολιτικές που το σωματείο των πιλότων επιδιώκει να μπλοκάρει, περιλαμβάνουν τους κανόνες καραντίνας της Southwest για τους πιλότους και την τακτική ελέγχου μολυσματικών ασθενειών που άλλαξαν σημαντικά τους όρους εργασίας, τους κανόνες και τα ποσοστά αμοιβής.
Η εταιρεία παραβιάζει το «status quo» της νομοθεσίας διατηρώντας τους όρους μίας υπάρχουσας σύμβασης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για μία νέα, αναφέρουν οι πιλότοι στην αγωγή που κατέθεσαν.
Οι πιλότοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο, τυχόν παρενέργειες σε ένα εμβόλιο να επηρεάσουν την ικανότητά τους κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων ιατρικών εξετάσεων για τη διατήρηση της άδειάς τους.
Το σωματείο των πιλότων θέλει να διαπραγματευτεί, μεταξύ άλλων, πώς θα καλύπτονται τέτοιες περιπτώσεις από τις μακροπρόθεσμες πολιτικές αναπηρίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης