Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk (Tesla): Το Νοέμβριο 2021 τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το εργοστάσιο στο Βερολίνο

Musk (Tesla): Το Νοέμβριο 2021 τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα από το εργοστάσιο στο Βερολίνο

Με ανάμεικτα συναισθήματα υποδέχθηκαν την είδηση οι κάτοικοι του Βερολίνου - Στις 10.000 οχήματα ημερησίως η παραγωγη, σύμφωνα με τον Musk 

Σχετικά Άρθρα

πρώτα οχήματα που θα παραχθούν από το νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο θα πρέπει να βγουν από τη γραμμή παραγωγής τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στο χώρο του εργοστασίοy, αλλά πρόσθεσε ότι η παραγωγή του όγκου θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να επιτευχθεί, συμφωνά με δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.
Ο Musk ευελπιστεί να πάρει το πράσινο φως τις επόμενες εβδομάδες από τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσει η παραγωγή στις εγκαταστάσεις
Η τελευταία δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις ανησυχίες του κοινού για τις εγκαταστάσεις ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου, προθεσμία μετά την οποία το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα λάβει απόφαση.

Εώς και 10.000 οχήματα την ημέρα

«Η έναρξη της παραγωγής είναι θετική είδηση, αλλά η παραγωγή όγκου οχημάτων είναι το δύσκολο μέρος», είπε ο Musk σε ένα ενθουσιώδες κοινό από το εργοστάσιο, πολλοί από τους οποίους παρακολούθησαν ζωντανά την ομιλία στα κοινωνικά μέσα.
«Θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί μαζική παραγωγή από ό, τι χρειάστηκε για την κατασκευή του εργοστασίου».
Σημείωσε ότι ο όγκος παραγωγής θα ανέλθει σε 5.000 ή «ελπίζω 10.000» οχήματα την ημέρα, και οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται μαζικά μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Υπερασπίστηκε επίσης το εργοστάσιο ενάντια στους επικριτές όσον αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι χρησιμοποιούσε «σχετικά λίγους» υδάτινους πόρους και ότι η παραγωγή κυψελών για τις μπαταρίες είναι περιβαλλοντικά «βιώσιμη».
Ορισμένοι κάτοικοι και περιβαλλοντικές ομάδες είναι δυσαρεστημένοι και επισημαίνουν ότι η εν λόγω πρακτική αντιτίθεται στη γερμανική επιχειρηματική κουλτούρα.

Πιθανότητες 95%

Ο υπουργός Οικονομίας του Βρανδεμβούργου τοποθέτησε τις πιθανότητες να λάβει έγκριση λειτουργίας το εργοστάσιο στο 95%.
Η Tesla έχει υποβάλει σχέδια επένδυσης ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για εργοστάσιο μπαταριών με χωρητικότητα 50 GWh, ξεπερνώντας την προγραμματισμένη επένδυσης για μπαταρίες χωρητικότητας 40GWh της Volkswagen στο Salzgitter.

Προσλήψεις

Ο Musk είπε ότι ο Tesla ανησυχεί ότι η πρόσληψη επαρκούς προσωπικού θα ήταν ένα ακανθώδες ζήτημα, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αίτηση από «όλη την Ευρώπη».
Κατέληξε ότι ευελπιστεί ότι η μονάδα μπαταριών θα φτάσει την πλήρη δυνατότητα παραγωγής μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2022).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης