Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο διεθνής Τύπος για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια: Πρώτα φωτιές, τώρα νερό

Ο διεθνής Τύπος για τις καταστροφικές πλημμύρες στην Εύβοια: Πρώτα φωτιές, τώρα νερό
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις πλημμύρες στην Εύβοια ως επακόλουθο των καταστροφικών πυρκαγιών του καλοκαιριού του 2021

Εκτενή δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια, μερικές εβδομάδες μετά τις πυρκαγιές που αποτέφρωσαν την περιοχή.
Στο πρωτοσέλιδό της η Daily Sabah αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρώτες φωτιές, τώρα νερό – Καταιγίδα πλήττει το νησί της Εύβοιας».
Όπως αναφέρει μερικές εβδομάδες μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέστρεψαν το νησί της Εύβοιας (Εύβοια), μία καταιγίδα, πλημμύρισε σπίτια και άνοιξε δρόμους.
Η καταιγίδα προκάλεσε «τεράστια ζημιά» στο οδικό δίκτυο κοντά στα παραθαλάσσια χωριά Αγία Άννα και Ψαροπούλι, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος και όλοι πιστεύουν πως είναι ένα σημάδι ενός πολύ σκληρού χειμώνα που έρχεται.
Οι πυρκαγιές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κατέστρεψαν τα νησιά Εύβοια και Ρόδο καθώς και δάση στα βόρεια και νοτιοανατολικά της Αθήνας και τμήματα της Πελοποννήσου, αναφέρει η Daily Sabah.
greek_1.JPG

Le Figaro: Οι ζημιές επήλθαν μετά τις πυρκαγιές

Η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», επισημαίνει πως οι ζημιές επήλθαν μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή το καλοκαίρι.
«Μια καταιγίδα χτύπησε το ελληνικό νησί της Εύβοιας την Κυριακή, προκαλώντας πλημμύρες, ενώ δρόμοι κόπηκαν στα δύο, λίγες εβδομάδες μετά από πυρκαγιές που ξέσπασαν τα βόρεια του νησιού», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Η καταιγίδα, που ονομάστηκε Αθηνά από τις ελληνικές μετεωρολογικές υπηρεσίες, προκάλεσε "πολύ σημαντική ζημιά" στο οδικό δίκτυο κοντά στα παραθαλάσσια χωριά Αγία Άννα και Ψαροπούλι, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, που επικαλείται η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ», αναφέρει η εφημερίδα.

grece.JPG

Euronews: Συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς

Αντιμέτωποι με πλημμύρες, αποτέλεσμα της έντονης βροχόπτωσης του Σαββάτου αλλά και συνέπεια της καταστροφικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι κάτοικοι χωριών στην Βόρεια Εύβοια τα ξημερώματα της Κυριακής.
Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους σημαντικές καταστροφές, καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία», αναφέρει το Euronews.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης