Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λίβανος: Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης καυσίμων – Κίνδυνος γενικευμένου black out

Λίβανος: Διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης  καυσίμων – Κίνδυνος γενικευμένου black out
Στις περισσότερες περιοχές σημειώνονται διακοπές ρεύματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα κρατήσουν αρκετές ημέρες - Τη  Δευτέρα ή και αργότερα η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης 
Σχετικά Άρθρα

Στο σκοτάδι έχει βυθιστεί ο Λίβανος, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της χώρας έκλεισαν, λόγω της έλλειψης καυσίμων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας σημειώνονται διακοπές ρεύματος, οι οποίες προβλέπεται ότι θα κρατήσουν μέρες, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.

Εξάρτηση από τις εισαγωγές

Ο Λίβανος αντιμετωπίζει μία σοβαρή ενεργειακή κρίση, η οποία επιδεινώνεται από την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα καύσιμα.
Οι εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος πασχίζουν να εξασφαλίσουν προμήθειες, εν μέσω μίας πρωτοφανούς κατάρρευσης του εθνικού νομίσματος.

Διακοπές ηλεκτροδότησης

Οι ελλείψεις καυσίμων, σε συνδυασμό με τις απαρχαιωμένες υποδομές, καθιστούν τις διακοπές ρεύματος μία καθημερινότητα για τους κατοίκους του Λιβάνου εδώ και χρόνια.
Όμως, οι διακοπές που διαρκούσαν από 3 έως 6 ώρες, πλέον αφήνουν ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι για περισσότερο.
Πολλά σπίτια δεν έχουν παρά δύο ώρες ρεύματος την ημέρα.

Ενεργειακός τομέας

Πολλοί Λιβανέζοι χρησιμοποιούν ιδιωτικές γεννήτριες που λειτουργούν με ντίζελ, όμως και σε αυτό υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις.
Η εταιρεία ηλεκτρισμού συσσωρεύει ζημιές έως και 1,5 δισ. δολαρίων τον χρόνο και τις τελευταίες δεκαετίες έχει κοστίσει στο κράτος πάνω από 40 δισ. δολάρια.
Οι μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα αποτελούν μία από τις βασικές απαιτήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δληλωσε στο Reuters ότι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης δεν αναμένεται νωρίτερα από τη Δευτέρα ή και αργότερα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης