Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Στο Κογκρέσο στις 3 Δεκεμβρίου 2021 η συμφωνία για τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Στο Κογκρέσο στις 3 Δεκεμβρίου 2021 η συμφωνία για τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021 επετεύχθη συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών

Σχετικά Άρθρα

Mόλις το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος συμφωνήσουν όσον αφορά τα σχέδια των δημοσίων δαπανών, θα είναι ευθύνη των νομοθέτων να αυξήσουν το όριο του ομοσπονδιακού χρέους, δηλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen όπως μεταδίδει το Reuters την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021.
«Μόλις το Κογκρέσο και η κυβέρνηση αποφασίσουν για τα σχέδια δαπανών και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, είναι απλώς η ευθύνη τους να… πληρώσουν τους λογαριασμούς που προκύπτουν από αυτό", δήλωσε ο Yellen στο δίκτυο ABC.
«Είναι μια αγγαρεία το.. συμμάζεμα των δημοσιονομικών μετά τις περιπέτειες της πανδημίας.
Πραγματικά, θα πρέπει να συζητάμε διεξοδικά τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης»,, επισήμανε η Yellen.
Παγκόσμιος φορολογικός συντελεστής

Η Yellen δήλωσε επίσης ότι είναι πεπεισμένη ότι το Κογκρέσο  θα εγκρίνει νομοθεσία για την εφαρμογή του παγκόσμιου ελάχιστου φόρου εταιρειών που συμφωνήθηκε από 136 χώρες συο πλαίσιο τυο ΟΟΣΑ.
Σημείωσε  ενέργειες για τη συμμόρφωση των Ηνωμένων Πολιτειών με τον παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή πιθανότατα θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που περιέχει τις προτεινόμενες δημόσιες δαπάνες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο του προέδρου Biden όπως αυτές για τις υποδομές.
Σε ερώτηση για το αν ήταν βέβαιη ότι το σχέδιο νόμου θα περάσει, η Yellen είπε: «Ναι. Είμαι βέβαιη ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε για να συμμορφωθούμε με τον ελάχιστο παγκόσμιο φορολογικό συντελεστή θα συμπεριληφθεί σε ένα διακομματικό πακετο μέτρων.
Ελπίζω ότι εμείς θα περάσουμε και θα είμαστε σε θέση να καθησυχάσουμε τον κόσμο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν το ρόλο τους ».

Η συμφωνία

Στην συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2021 κατέληξαν οι επικεφαλής της Γερουσίας την Πεμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο μια πιθανώς καταστροφική στάση πληρωμών στα τέλη Οκτωβρίου.
«Έχω μια καλή είδηση, βρήκαμε μια συμφωνία για να παρατείνουμε το όριο του χρέους» ανέφερε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών Chuck Schumer,  και διευκρίνισε ότι ελπίζει να περάσει αυτή η συμφωνία από τη Γερουσία ακόμη και σήμερα.

Αύξηση κατά 480 δισ. δολάρια

Σύμφωνα με τον βοηθό ενός γερουσιαστή, η συμφωνία μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών προβλέπει ότι θα αυξηθεί η δυνατότητα δανεισμού του υπουργείου Οικονομικών κατά 480 δισ. δολάρια.
Το υπουργείο εκτιμούσε ότι αν δεν αυξανόταν το όριο του χρέους, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να βρεθούν σε κατάσταση αθέτησης πληρωμών στις 18 Οκτωβρίου 2021.
Να σημειωθεί ότι το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ ανέρχεται λίγο πάνω από τα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης