Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Μετά την έλλειψη οδηγών, η Βρετανία αναζητεί πιλότους – SOS για τον τουρισμό

Telegraph: Μετά την έλλειψη οδηγών, η Βρετανία αναζητεί πιλότους – SOS για τον τουρισμό
Διπλάσιος ο αριθμός των συνταξιοδοτήσεων– Αιτίες οι συνέπειες του Brexit και η πανδημία
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει σημαντική έλλειψη πολότων αεροσκαφών που θα μπορούσε να εμποδίσει την επανεκκίνηση της βιομηχανίας των ταξιδίων και του τουρισμού, αφού εκατοντάδες μέλη πληρωμάτων εμπορικών πτήσεων έλαβαν πρόωρη συνταξιοδότηση ή άλλαξαν καριέρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ανέφερε η Telegraph σε δημοσίευμά της την Κυριακή 10 Οκτωβρίυο 2021.

Συνταξιοδοτήσεις

Ο αριθμός των ιπταμένων που συνταξιοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπολογίζεται ότι είναι τουλάχιστον διπλάσιος από τα συνήθη επίπεδα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στον κλάδο της αεροπορίας.
«Εκατοντάδες» υπολογίζεται ότι έλαβαν πρόωρη συνταξιοδότηση, ανέφερε.
Το οικονομικό επιτελείο ανησυχεί ότι η έλλειψη πιλότων θα μπορούσε να εμποδίσει την ανάκαμψη των εμπορικών πτήσεων σε επίπεδα πριν από την πανδημία, ανέφερε η Telegraph.

Επιπτώσεις του Brexit

Την ώρα το Ηνωμένο Βασίλειο έχει χαλαρώσει πρόσφατα τους κανόνες εισόδου για ξένους ταξιδιώτες σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον τουρισμό, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού μετά το Brexit απειλούν την οικονομική ανάκαμψη .
Η έλλειψη οδηγών φορτηγών συνέβαλε στην κρίση στην αγορά καυσίμων, ενώ η χώρα αντιμετωπίζει επίσης ενεργειακή κρίση και αυξημένες είναι ανησυχίες από τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης