Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Με τον Biden οι ΗΠΑ έχασαν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία – Τώρα ζητούμε από τη Ρωσία λίγο πετρέλαιο

Trump: Με τον Biden οι ΗΠΑ έχασαν την ενεργειακή τους ανεξαρτησία – Τώρα ζητούμε από τη Ρωσία λίγο πετρέλαιο
«Τώρα ζητούμε από τον OPEC, τη Ρωσία και άλλες χώρες να μας στείλουν λίγο πετρέλαιο », είπε ο Trump μιλώντας σε συγκέντρωση
Σχετικά Άρθρα

Σκληρή επίθεση του Donald Trump στον διάδοχό του στην προεδρία των ΗΠΑ, Joe Biden, για θέματα ενέργειας.
«Οι ΗΠΑ αναγκάζονται να διαπραγματευτούν την προμήθεια πετρελαίου με τη Ρωσία και τον OPEC λόγω της απώλειας της ενεργειακής τους ανεξαρτησίας υπό την παρούσα διοίκηση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Για πρώτη φορά, είχαμε την ενεργειακή μας ανεξαρτησία.
Τώρα ζητούμε από τον OPEC, τη Ρωσία και άλλες χώρες να μας στείλουν λίγο πετρέλαιο », είπε ο Trump, μιλώντας σε συγκέντρωση στην Αιόβα στο πλαίσιο της εκστρατείας «Save America»
«Μέχρι να φύγω από τον Λευκό Οίκο είχαμε περισσότερη ενέργεια - περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο - από τη Σαουδική Αραβία, από τη Ρωσία.
Και τώρα τους ζητάμε βοήθεια », σημείωσε χαρακτηριστικά ο Trump.

Εκμετάλλευση στρατηγικών αποθεμάτων;

Ο Λευκός Οίκος φέρεται να απευθύνθηκε στον OPEC + .
Τότε, ο Οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγών χωρών δεν υιοθέτησε το αίτημα των ΗΠΑ να αυξήσει την παραγωγή αργού γρηγορότερα από το προγραμματισμένο.
Ανακοίνωσε ότι τηρεί την υπάρχουσα συμφωνία για σταδιακή αύξηση κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως από τον Νοέμβριο.
Νωρίτερα, η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Jennifer Granholm δήλωσε ότι δεν αποκλείει την επαναφορά της απαγόρευσης στις εξαγωγές αργού πετρελαίου που είχε αρθεί το 2015.
«Είναι ένα εργαλείο που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει, αλλά είναι ένα εργαλείο», δήλωσε η Αμερικανίδα αξιωματούχος σε συνέδριο των Financial Times, προσθέτοντας ότι η εκμετάλλευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου των ΗΠΑ εξετάζεται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης