Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ηφαίστειο στη La Palma εκτοξεύει λιωμένη λάβα σε μέγεθος τριώροφου κτιρίου

Το ηφαίστειο στη La Palma εκτοξεύει λιωμένη λάβα σε μέγεθος τριώροφου κτιρίου
Η ροή της λάβας, με θερμοκρασίες έως και 1.240 βαθμούς Κελσίου κατέστρεψε τα τελευταία κτίρια που παρέμειναν σε χωριό του ισπανικού νησιού
Σχετικά Άρθρα

Τρόμο και δέος προκαλεί το ηφαίστειο Cumbre Viegja, που εκτοξεύει κομμάτια λιωμένης λάβας σε μέγεθος τριώροφων κτιρίων, τα οποία κυλούσαν στην πλασιά του λόφου στο ισπανικό νησί La Palma, τρεις εβδομάδες μετά την έκρηξή του.
Σημειώθηκαν 21 σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/10/2021) με τη μεγαλύτερη να έχει μέγεθος 3,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, όπως έκανε γνωστό το Ισπανικό Εθνικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (ING), αναστατώνοντας τα χωριά Mazo, Fuencaliente και El Paso.
Τα κομμάτια του καυτού μάγματος που κυλούσαν στην πλευρά του ηφαιστείου είχαν το μέγεθος τριώροφων κτιρίων, ανέφερε το Ισπανικό Ινστιτούτο Γεωλογίας και Ορυχείων.
Από τη Δευτέρα (11/10/2021), μέλη του Ισπανικού Ναυτικού θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της ηφαιστειακής τέφρας που καλύπτει μεγάλα τμήματα του νησιού, όπως δήλωσε η υπουργός Άμυνας Margarita Robles κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στη La Palma.
Η ροή της λάβας, με θερμοκρασίες έως και 1.240 βαθμούς Κελσίου κατέστρεψε τα τελευταία κτίρια που παρέμειναν στο χωριό Todoque, ανέφερε στο Twitter το Ηφαιστειολογικό Ινστιτούτο των Καναρίων Νήσων.
Ποτάμια λάβας έχουν καταστρέψει 1.186 κτίρια από την έκρηξη στις 19 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το ηφαιστειακό ινστιτούτο των Καναρίων Νήσων.
Η λάβα έχει καταπιεί 1.218 στρέμματα γης, δήλωσε ο Miguel Angel Morcuende, τεχνικός διευθυντής της οργάνωσης Ηφαιστειακών Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης των Καναρίων Νήσων (Pevolca).
Περίπου 6.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τα σπίτια τους στη La Palma, η οποία έχει περίπου 83.000 κατοίκους.
la_palma.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης