Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Περίπου 2.000 αστυνομικοί κατηγορούνται για υποθέσεις σεξουαλικής βίας και βιασμούς

Βρετανία: Περίπου 2.000 αστυνομικοί κατηγορούνται για υποθέσεις σεξουαλικής βίας και βιασμούς
Περίπου 2.000 αξιωματικοί, ειδικοί αστυφύλακες από άλλες υπηρεσίες σε 39 μονάδες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων από το 2017
Σχετικά Άρθρα

Πληθαίνουν οι φωνές στη Βρετανία για σωρεία υποθέσεων κακής συμπεριφοράς, σεξουαλικής βίας μέχρι και βιασμών, από χιλιάδες αστυνομικούς.
Η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ζητά να ενταθούν οι έρευνες για μεγαλύτερη διαφάνεια.
Η πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Theresa May, σχολιάζοντας δημοσιεύματα των Times, ανέφερε ότι έχει την εντύπωση πως η αστυνομία «έδωσε προτεραιότητα στη φήμη του θεσμού έναντι της απονομής δικαιοσύνης».
Έρευνα του Channel 4 καθώς και ανάλυση από τους Times, αποκάλυψαν υποθέσεις κακής συμπεριφοράς στους κόλπους της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, ζητώντας έρευνα για μεγαλύτερη διαφάνεια.
Περίπου 2.000 αξιωματικοί, ειδικοί αστυφύλακες και αξιωματικοί από άλλες υπηρεσίες σε 39 μονάδες, αντιμετωπίζουν κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων από το 2017, όπως αναφέρει δημοσίευμα. Πάνω από τις μισές από αυτές, δεν κατέληξαν σε πειθαρχική δίωξη ενώ το 8% απορρίφθηκε.
Μάλιστα 300 εξ'αυτών, που είχαν προηγουμένως κατηγορηθεί για την συμπεριφορά τους, αντιμετωπίζουν νέες κατηγορίες.
Η Τερέζα Μέι, ζητά να γίνει έρευνα για διαφθορά και κακή συμπεριφορά εντός της αστυνομίας.
«Τώρα είναι η ώρα για την αστυνομία να διασφαλίσει ότι όπου εντοπίζονται περιστατικά διαφθοράς, να ξεριζώνονται με δύναμη σε κάθε περίπτωση...και αυτό να γίνεται δημόσια ώστε όλοι να το βλέπουν», είπε η May, προσθέτοντας ότι η δημόσια έρευνα για την υπόθεση Γουέην Κάζινς, θα έπρεπε να διερευνήσει ζητήματα διαφάνειας.

Περιστατικά αστυνομικής κάλυψης

Η αστυνομία απαιτείται να δημοσιεύει τα αποτελέσματα των ακροάσεων για τέτοιες συμπεριφορές, εντός 28 ημερών. Μετά από αυτήν την προθεσμία, οι περισσότερες υποθέσεις διαγράφονται από το διαδίκτυο όπως συνέβη με την ανακοίνωση της αστυνομίας με τις λεπτομέρειες γύρω από την απόλυση του Κάζινς τον Ιούλιο.
«Οι αστυνομικές δυνάμεις τηρούν το γράμμα αλλά όχι το πνεύμα του νόμου.
Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί επικαλούνται ζητήματα ψυχικής υγείας γνωρίζοντας ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα η υπόθεσή τους να κρατηθεί σε "κλειστό επίπεδο".
Το κοινό δεν μαθαίνει για πολλά από αυτά τα περιστατικά», αναφέρει αστυνομική πηγή.
Σύμφωνα με τους Times, τις τελευταίες 30 ημέρες υπήρχαν πάνω από 40 αναφορές κακής συμπεριφοράς που δημοσιεύθηκαν και αφορούν αξιωματικούς και προσωπικό σε Αγγλία και Ουαλία, με το 50% από αυτές, να είναι ανώνυμες.
Άλλοι ανέφεραν στοιχεία με πληροφορίες για περίπου 1.147 ακροάσεις από το 2018, με την αστυνομία να μην επιβεβαιώνει εάν 502 από αυτές, έγιναν δημόσια ή ιδιωτικά.
Παραδείγματα τέτοιων συμπεριφορών, είναι ενός αξιωματικού να κάνει σεξ με γυναίκα συνάδελφό του σε κτίριο της αστυνομίας ή ενός άλλου αξιωματικού που κοιμόταν με έμπορο ναρκωτικών.
Όπως δηλώνει η επικεφαλής της δημόσιας προστασίας του Εθνικού Συμβουλίου Αρχηγών Αστυνομίας, «δυστυχώς κάποιοι θέλουν να γίνουν αστυνομικοί λόγω της δύναμης, της εξουσίας, του ελέγχου και των ευκαιριών που τους δίνονται».
Πρόσθεσε όμως, ότι οι ελεγκτικές διαδικασίες είναι σχεδιασμένες για να «ξεριζώσουν τέτοιους ανθρώπους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης