Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα

Ινδία: Αμετάβλητα τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα
Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Ινδία, διατήρησε σταθερά τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό,

Η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας της Ινδία, διατήρησε σταθερά τα επιτόκια σε ιστορικό χαμηλό, όπως αναμενόταν ευρέως, και επαναδιατύπωσε την ανάγκη να χαλαρώσουν σταδιακά το πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας από την πανδημία.
Το βασικό επιτόκιο (repo) της κεντρικής τράπεζας, διατηρήθηκε στο 4% ενώ το αντίστροφο επιτόκιο ή το κόστος δανεισμού επίσης παρέμεινε αμετάβλητο στο 3,35%.
"Η συνολική ζήτηση βελτιώνεται αλλά η χαλάρωση παραμένει. Η παραγωγή παραμένει χαμηλότερα των προ πανδημίας επιπέδων και η ανάκαμψη είναι άνιση και εξαρτάται από τη συνεχή πολιτική στήριξη”, τόνισε ο διοικητής Shaktikanta Das μετά την απόφαση.
Η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό του 2021-2022 στο 5,3% από το 5,7%, δηλώνοντας ότι η πορεία του πληθωρισμού έχει αποδειχθεί πιο ευνοϊκή από ό,τι αναμενόταν.
Διατήρησε ωστόσο τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη 9,5%.
"Οι πιέσεις από την πλευρά του κόστους και της προσφοράς επηρεάζουν τον πληθωρισμό και αναμένεται να βελτιωθούν όταν εξομαλυνθεί η κατάσταση στην αλυσίδα εφοδιασμού”, πρόσθεσε ο Das.
Ωστόσο, τόνισε ότι οι προσπάθειες να περιοριστούν οι πιέσεις του κόστους μέσω μιας ισορροπημένης αντιστροφής των έμμεσων φόρων στα καύσιμα, θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια πιο βιώσιμη υποχώρηση του πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης