Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεμφάνιση ύστερα από έναν χρόνο του Jack Ma (Alibaba) στο Χονγκ Κονγκ

Επανεμφάνιση ύστερα από έναν χρόνο του Jack Ma (Alibaba) στο Χονγκ Κονγκ
Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος είχε περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις του από τον περασμένο Οκτώβριο
Σχετικά Άρθρα

Ύστερα από περίπου έναν χρόνο απουσίας από τα δημόσια δρώμενα, ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος Jack Ma επανεμφανίστηκε στο Χόνγκ Κόνγκ, όπου και φέρεται να είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς του συνεργάτες.
Σύμφωνα με το Reuters, ύστερα από μια ομιλία του τον περασμένο Οκτώβριο στη Σανγκάη, όπου και επέκρινε τις οικονομικές ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, οι δημόσιες εμφανίσεις του Ma στην ηπειρωτική Κίνα ήταν εξαιρετικά περιορισμένες ενώ κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για το που βρισκόταν.
Βάσει του δημοσιεύματος, η επίσκεψη αυτή του Ma ήταν η πρώτη στο Χόνγκ Κόνγκ από τον περασμένο Οκτώβριο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ma είχε συναντήσεις με μερικούς συνεργάτες του μέσω γευμάτων την περασμένη εβδομάδα.

Σπάνιες εμφανίσεις

Η τελευταία εμφάνιση του Ma ήταν τον περασμένο Ιανουάριο, όταν συνομιλούσε με δασκάλους μέσω βίντεο.
Αυτό διασκέδασε τις ανησυχίες σχετικά με την ασυνήθιστη απουσία του και εκτόξευσε τις μετοχές της Alibaba, η οποία είναι και εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Αλλά και τον περασμένο Μάιο ο Ma έκανε μια σπάνια επίσκεψη στην πανεπιστημιούλη της Hangzhou, κατά την εκδήλωση της «Ali Day», ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που έδειχναν τον Ma σε διάφορα θερμοκήπια στην επαρχία Zhejiang, όπου και στεγάζονται τόσο η Alibaba όσο και η θυγατρική της Ant.
Μάλιστα την επόμενη ημέρα, η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 δις γουάν έως το 2025 για τη υποστήριξη της «κοινής ευημερίας» υποστηρίζοντας έτσι την πρωτοβουλία του προέδρου της Κίνας, Xi Jinping για τη διανομή του πλούτου.

Η Alibaba

Η Alibaba, η εταιρεία του Ma που εδρεύει στην πόλη Hangzhou, στην ανατολική Κίνα, δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση - όπως ήταν η πάγια τακτική - για την επανεμφάνιση του.
Η Alibaba έγινε στόχος ελέγχων για μια σειρά θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία της που αφορούσαν από τη μονοπωλιακή συμπεριφορά έως τα δικαιώματα των καταναλωτών.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως της επιβλήθηκε πρόστιμο 2,75 δις δολαρίων για παραβιάσεις των διατάξεων για το μονοπώλιο ενώ στις αρχές του 2021, οι ρυθμιστικές αρχές επέβαλαν μια σαρωτική αναδιάρθρωση στην Ant, τη θυγατρική της Alibaba.
Υπενθυμίζεται πως η Ant Group, βρισκόταν μια ανάσα από την επίτευξη της μεγαλύτερης αρχικής δημόσιας προσφοράς στην ιστορία, συγκεντρώνοντας έως και 37 δισεκατομμύρια δολάρια για να φτάσει σε αποτίμηση τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές στο Πεκίνο σταμάτησαν την IPO της Ant, λέγοντας ότι η εταιρεία έπρεπε πρώτα να συμμορφωθεί με τις νέες κανονιστικές απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης