Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 2,4% αναμένουν τα οικονομικά ινστιτούτα την ανάπτυξη το 2021

Γερμανία: Στο 2,4% αναμένουν τα οικονομικά ινστιτούτα την ανάπτυξη το 2021
Τα γερμανικά κορυφαία ινστιτούτα περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης το 2021, στο 2,4% από το 3,7%

Τα γερμανικά κορυφαία ινστιτούτα περιέκοψαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης το 2021, στο 2,4% από το 3,7%, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να πλήττουν την μεταποίηση.
Τα ινστιτούτα αναβάθμισαν τις εκτιμήσεις τους για την ανάπτυξη του 2022 στο 4,8% από το 3,9%, και τόνισε πως η γερμανική οικονομία θα φτάσει στην κανονική χρήση της παραγωγικής ικανότητας το 2022.
Η πλήρης εξομάλυνση των δραστηριοτήτων που απαιτούν επαφή με τον πελάτη δεν αναμένεται βραχυπρόθεσμα στη Γερμανία, ενώ τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα θα πλήξουν την μεταποίηση, υπογραμμίζεται στο report των ινστιτούτων.
«Η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να διαμορφώνει την οικονομική κατάσταση στη Γερμανία», σύμφωνα με τις κοινές εκτιμήσεις των Ifo, DIW Berlin, IfW Kiel, IWH, RWI.
Μετά από την καθυστέρηση της ανάκαμψης το 2020 και το 2021 εξαιτίας των νέων κυμάτων κορωνοϊού, το ΑΕΠ έχει αναπτυχθεί σημαντικά από την άνοιξη που υποχώρησε ο αριθμός των κρουσμάτων.
Ωστόσο, τα προβλήματα στον εφοδιασμό για ενδιάμεσα προϊόντα, πλήττουν την παραγωγή στον μεταποιητικό τομέα.
Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσονται μόνο οι κλάδοι που σχετίζονται με την κατανάλωση.
Η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί τον χειμώνα, καθώς η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών θα παραμείνει χαμηλότερα από το συνηθισμένο επίπεδο στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου ακόμη και με χαμηλά επίπεδα μόλυνσης.
Τα Ινστιτούτα αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 3% το 2021, και στο 2,5% το 2022, ενώ το 2023 αναμένεται να υποχωρήσει στο 1,7%.
Το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να υποχωρήσει στο 2,1% το επόμενο έτος από το 4,9% σε σχέση με το ΑΕΠ του τρέχοντος έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης