Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: Σχέδιο χρεοκοπίας για την αποφυγή υψηλών αποζημιώσεων λόγω «καρκινογόνου» ταλκ για μωρά

Johnson & Johnson: Σχέδιο χρεοκοπίας για την αποφυγή υψηλών αποζημιώσεων λόγω «καρκινογόνου» ταλκ για μωρά
Η J&J είναι αντιμέτωπη με δεκάδες χιλιάδες αγωγές από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ταλκ τους προκάλεσε καρκίνο

Σε εκκαθάριση βάζει θυγατρική της η γνωστή εταιρεία Johnson & Johnson, έπειτα από χιλιάδες καταγγελίες που σχετίζονται με ταλκ για μωρά το οποίο σύμφωνα με όσα λέγονται «είναι καρκινογόνο».
Ειδικότερα, η Johnson & Johnson σύστησε θυγατρική για τη διαχείριση χιλιάδων εκκρεμών νομικών αξιώσεων που σχετίζονται με το φερόμενο ως «καρκινογόνο» ταλκ και, κατόπιν, την πτωχεύει, σε μια κίνηση την οποία νομικοί ερμηνεύουν ως τακτικισμό για τη μη καταβολή αποζημιώσεων.
Η φαρμακοβιομηχανία, που έχει ως έδρα το Νιου Τζέρσι των ΗΠΑ, σε δήλωσή της την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, ανέφερε ότι η θυγατρική της LTL Management, είχε ως στόχο «να διευθετηθεί το ζήτημα που σχετίζεται με το ταλκ με τρόπο που να είναι ισότιμος για όλα τα μέρη.
Ωστόσο, νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι ο ελιγμός θα μπορούσε ενδεχομένως να αναστείλει την εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων και να πιέσει τους πάσχοντες από καρκίνο να αποδεχτούν διακανονισμούς.
«[Αυτή η] στρατηγική αποτελεί μια προσπάθεια να περιοριστεί το εύρος των αποζημιώσεων που πρέπει να καταβληθούν εκ μέρους της J&J σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο, ως αποτέλεσμα της χρήσης προϊόντων ταλκ που περιείχε αμίαντο» δήλωσε ο Mark Bratt, δικηγόρος στη Weitz&Luxenberg.
Η J&J στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα δημιουργήσει καταπίστευμα 2 δισ. δολαρίων για να διευκολύνει την αποτελεσματική επίλυση των αγωγών που έχουν υποβληθεί ενώ μελετά τρόπους εξυπηρέτησης του δυνητικού κόστους.
«Συνεχίζουμε να θεωρούμε πολύ σοβαρό θέμα την ασφάλεια των καλλυντικών προϊόντων. Πιστεύουμε ότι η επίλυση αυτού του ζητήματος όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των ενδιαφερομένων» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι η J&J είναι αντιμέτωπη με δεκάδες χιλιάδες αγωγές από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι ταλκ τους προκάλεσε καρκίνο.
Σημείωνεται ότι δικαστήριο στο Μιζούρι επιδίκασε σε 22 γυναίκες αποζημίωση ύψους 4,7 δισεκ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης