Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kεντρική Tράπεζα Κίνας: Ελεγχόμενος ο κίνδυνος μετάστασης από την Evergrande στον χρηματοοικονομικό τομέα

Kεντρική Tράπεζα Κίνας: Ελεγχόμενος ο κίνδυνος μετάστασης από την Evergrande στον χρηματοοικονομικό τομέα
Οι κινεζικές αρχές θα βοηθήσουν να παρασχεθεί χρηματοοικονομική στήριξη για να επανεκκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα της Evergrande, διαβεβαίωσε η κεντρική τράπεζα.
Σχετικά Άρθρα
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι ο κίνδυνος μετάστασης από τον κατασκευαστικό κολοσσό Evergrande στον χρηματοοικονομικό τομέα είναι «ελεγχόμενος».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας έρχεται σε μια στιγμή όπου αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η αθέτηση πληρωμών από την Evergrande μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες για την κινεζική οικονομία.
«Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία δεν είχε καλή διαχείριση και δεν κατόρθωσε να λειτουργήσει με τη δέουσα προσοχή, σε ευθυγράμμιση με τις αλλαγές στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά», τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Lu Zan.
«Αντίθετα, επεκτάθηκε και διαφοροποιήθηκε χωρίς σχέδιο, με τους δείκτες να επιδεινώνονται σημαντικά και το ρίσκο να εκτινάσσεται», πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το AFP, ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι οι αρχές θα βοηθήσουν να παρασχεθεί χρηματοοικονομική στήριξη για να επανεκκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα της Evergrande.
Tόνισε μάλιστα ότι ο τομέας του real estate παραμένει σε γενικές γραμμές υγιής.
Τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν ενταθεί οι φόβοι για τον κατασκευαστικό τομέα της Κίνας, μετά την αθέτηση πληρωμών από μια ακόμα κινεζική κατασκευαστική, τη Fantasia, ενώ η Sinic προειδοποίησε ότι μπορεί να μην καταφέρει να αποπληρώσει ομόλογα που λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης