Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανικά Ινστιτούτα: Αποθεματικό 500 δισ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις το 2022 με εφάπαξ δανεισμό

Γερμανικά Ινστιτούτα: Αποθεματικό 500 δισ. ευρώ για δημόσιες επενδύσεις το 2022 με εφάπαξ δανεισμό
Οι πρόεδροι των ινστιτούτων DIW και Ifo προτείνουν λύση παράκαμψης του συνταγματικού «φρένου» για το χρέος
Σχετικά Άρθρα

Οι πρόεδροι του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (DIW) του Βερολίνου και του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου, Marcel Fratzscher και Clemens Fuest, τάσσονται υπέρ ενός εφάπαξ υψηλού δανεισμού το 2022, από τον οποίο να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό για μελλοντικές επενδύσεις, είπαν στην εφημερίδα «Rheinische Post», όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι τομείς των επενδύσεων

«Η κορυφαία προτεραιότητα της νέας ομοσπονδιακής κυβέρνησης θα πρέπει να είναι ένα πρόγραμμα για μελλοντικές επενδύσεις στους τομείς της προστασίας του κλίματος, της ψηφιοποίησης και της κοινωνικής συνοχής.
Μια νέα κυβέρνηση μπορεί κάλλιστα να κάνει περισσότερες επενδύσεις στο μέλλον συμβατές με το φρένο χρέους του Συντάγματος.
Προς τον σκοπό αυτό θα πρέπει το 2022 να δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 500 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια για μελλοντικές επενδύσεις», δήλωσε ο επικεφαλής του DIW Marcel Fratzscher.

Το «φρένο» στο χρέος

Ο επικεφαλής του εξ ίσου κορυφαίου γερμανικού Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου υπογράμμισε ιδίως τη σημασία του συνταγματικού φρένου χρέους, το οποίο πρέπει να παραμείνει απαραβίαστο. Ωστόσο, η προστασία του κλίματος απαιτεί επίσης εκτεταμένες πρόσθετες επενδύσεις και από το κράτος, τόνισε και ο Clemens Fuest, ο οποίος όμως υποστήριξε επίσης τη δημιουργία εφάπαξ αποθεματικού το επόμενο έτος, το οποίο να χρηματοδοτείται από δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης