Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Εντός της εβδομάδας αίρονται μερικοί περιορισμοί στη Μελβούρνη - Στο 70% θα φτάσει το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων

Αυστραλία: Εντός της εβδομάδας αίρονται μερικοί περιορισμοί στη Μελβούρνη - Στο 70% θα φτάσει  το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων
Όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάσει στο 80% των κατοίκων της Βικτόρια θα ακολουθήσει μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων

Η Μελβούρνη της Αυστραλίας, η πόλη που έχει παραμείνει σε lockdown λόγω Covid-19 το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από κάθε άλλη στον κόσμο που υπερβαίνει τις 234 ημέρες, θα προχωρήσει αυτή την εβδομάδα στη χαλάρωση μερικών περιορισμών, όπως τις εντολές για παραμονή στο σπίτι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Σε αυτή την αυστραλιανή πόλη των 5 εκατομμυρίων κατοίκων, πρωτεύουσα στην πολιτεία της Βικτόρια, την Παρασκευή 22/10 αναμένεται να αρθούν μερικοί περιορισμοί, έχοντας εφαρμόσει από το Μάρτιο του 2020 έξι lockdown συνολικής διάρκειας 262 ημερών ή σχεδόν εννέα μηνών.
Ωστόσο, στην πολιτεία της Βικτόρια, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μελβούρνη, εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού .
Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα φτάσει αυτή την εβδομάδα το 70% , γεγονός που θα επιτρέψει τη χαλάρωση των περιορισμών, αν και οι χώροι φιλοξενίας και μερικές επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να υποδέχονται περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.
Όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων φτάσει στο 80% των κατοίκων της Βικτόρια θα ακολουθήσει μεγαλύτερη χαλάρωση των μέτρων, περιλαμβανομένης της επαναλειτουργίας πολλών καταστημάτων λιανικής, κάτι που εκτιμάται ότι θα συμβεί το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι η Βικτόρια το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 1.838 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 7 θανάτους.
Τέλος, αναφέρεται ότι στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η οποία βγήκε την προηγούμενη εβδομάδα από lockdown και έχει εμβολιαστεί πλήρως το 80% των κατοίκων της, κατέγραψε 301 κρούσματα και 10 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης