Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία γύρισε την πρώτη της ταινία στο διάστημα - Η Yulia Peresild αφήνει δεύτερο τον Tom Cruise

Η Ρωσία γύρισε την πρώτη της ταινία στο διάστημα -  Η Yulia Peresild αφήνει δεύτερο τον Tom Cruise
Η ρωσική ταινία, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Η Πρόκληση», αφορά μια χειρουργό που μεταβαίνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη

Η Ρωσίδα ηθοποιός Yulia Peresild και ο Ρώσος σκηνοθέτης Klim Shipenko, που παρέμειναν για 12 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για να γυρίσουν εκεί την πρώτη ταινία στο διαστημα, προσγειώθηκαν σήμερα το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου.
Το διαστημόπλοιο Σογιούζ MS-18, που μετέφερε την Yulia Peresild, τον Klim Shipenko και τον κοσμοναύτη Oleg Novizki, προσγειώθηκε στις στέπες του Καζακστάν στις 04:36, όπως προβλεπόταν, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν απ' ευθείας από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία.
«Το όχημα καθόδου του επανδρωμένου διαστημοπλοίου Σογιούζ MS-18 είναι ασφαλές.
Το πλήρωμα αισθάνεται καλά!», έγραψε η Roscosmos στο Twitter.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Dmitri Rogozin έδωσε από την πλευρά του στη δημοσιότητα, πριν από την επιστροφή του διαστημοπλοίου στη Γη, φωτογραφίες της ομάδας του καθ' οδόν προς τον τόπο της προσγείωσης με δέκα ελικόπτερα.

12 μέρες κοντύτερα στα αστέρια

Η 37χρονη ηθοποιός Yulia Peresild και ο 38χρονος σκηνοθέτης Klim Shipenko είχαν απογειωθεί στις 5 Οκτωβρίου από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μαζί με τον έμπειρο κοσμοναύτη Anton Skaplerov, προηγούμενοι ενός ανταγωνιστικού αμερικανικού σχεδίου με τον Tom Cruise.
Η ταινία τους, που φέρει τον προσωρινό τίτλο «Η Πρόκληση», αφορά μια χειρουργό που μεταβαίνει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με αποστολή να σώσει τη ζωή ενός κοσμοναύτη.
Σ' ένα πλαίσιο ρωσοαμερικανικής αντιπαλότητας, αυτή η κινηματογραφική περιπέτεια παίρνει επίσης την όψη μιας νέας κούρσας για διαστημικά κατορθώματα, 60 χρόνια αφότου η ΕΣΣΔ έβαλε τον πρώτο άνθρωπο σε τροχιά, τον Yuri Gagarin.
Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε επίσης ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι μη επιστημονικές πτήσεις προς το διάστημα, με τον πολλαπλασιασμό τους τελευταίους μήνες των πτήσεων ψυχαγωγίας, όπως αυτές των δισεκατομμυριούχων Richard Branson (Βρετανία) και Jeff Bezos (ΗΠΑ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης