Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον Covid, θα έπρεπε να είναι δύο δόσεων!

Fauci: Το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον Covid, θα έπρεπε να είναι δύο δόσεων!
O Fauci παραδέχτηκε τότε ότι ορισμένοι λήπτες της Johnson & Johnson πρέπει να κάνουν το εμβόλιο Pfizer ή Moderna ως ενισχυτικό
Σχετικά Άρθρα

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον Covid, Anthony Fauci, τόνισε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον ιό θα έπρεπε να απαιτεί δύο δόσεις.
Νωρίτερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ συνέστησε αναμνηστικές δόσεις για το εμβόλιο όταν αυτό είναι διαθέσιμο.
«Αυτό θα έπρεπε να ήταν ένα εμβόλιο δύο δόσεων εξαρχής», δήλωσε ο Fauci στο ABC News, προσθέτοντας:
«Πάντως νομίζω ότι είναι πολύ θετικό ότι το εμβόλιο της J&J χορηγήθηκε στους πολίτες.
Δεν το βλέπω καθόλου ως πρόβλημα ».

Ενισχυτική δόση με Pfizer ή Moderna

Ωστόσο, ο Fauci παραδέχτηκε τότε ότι ορισμένοι λήπτες της Johnson & Johnson πρέπει να κάνουν το εμβόλιο Pfizer ή Moderna ως ενισχυτικό.
Το εμβόλιο Johnson & Johnson χρησιμοποιεί τεχνολογία φορέα αδενοϊού, ενώ η Pfizer και η Moderna, που απαιτούν δύο δόσεις, και οι δύο χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA.
Ο Fauci υπογράμμισε, ότι με τα αναμνηστικά εμβόλια των εταιρειών Pfizer και Moderna τα επίπεδα αντισωμάτων είναι υψηλότερα σε σχέση με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.
Σημείωσε πάντως ότι οι νέοι άνδρες μπορεί να θέλουν να τους χορηγηθεί η ενισχυτική δόση από την Johnson & Johnson, προσθέτοντας πως υπάρχει «σπάνιος κίνδυνος εμφάνισης μυοκαρδίτιδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης