Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος προκαλεί το Green Pass στην Ιταλία – Ουρές στα φαρμακεία για rapid test και νέες διαμαρτυρίες στα λιμάνια

Χάος προκαλεί το Green Pass στην Ιταλία – Ουρές στα φαρμακεία για rapid test και νέες διαμαρτυρίες στα λιμάνια
Στο Τορίνο, ιδίως, και στην βορειοανατολική πόλη του Μπολτσάνο, οι ουρές μπροστά σε φαρμακεία που κάνουν και ειδικές εκπτώσεις για τα γρήγορα τεστ, ξεπέρασαν τα 200 μέτρα
Σχετικά Άρθρα

Μεγάλες ουρές δημιουργήθηκαν την Κυριακή 17/10/2021 μπροστά στην είσοδο φαρμακείων, σε πολλές ιταλικές πόλεις.
Το rapid test είναι η μόνη εναλλακτική για να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται όποιος δεν έχει εμβολιαστεί και δεν διαθέτει, κατά συνέπεια, το πιστοποιητικό εμβολιασμού, το λεγόμενο «green pass».
Στο Τορίνο, ιδίως, και στην βορειοανατολική πόλη του Μπολτσάνο, οι ουρές μπροστά σε φαρμακεία που κάνουν και ειδικές εκπτώσεις για τα γρήγορα τεστ, ξεπέρασαν τα 200 μέτρα.

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

Σε μια περίπτωση, μάλιστα, στο Τορίνο φαρμακοποιός αναγκάσθηκε να ζητήσει τη βοήθεια αστυνομικών, οι οποίοι εξήγησαν στους πολίτες ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν όλοι το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.
Έξω από το λιμάνι της Τεργέστης συνεχίζεται η ειρηνική διαμαρτυρία των λιμενεργατών, οι οποίοι ζητούν να αποσυρθεί το μέτρο.
Μέχρι τώρα επιτρέπουν τη διέλευση των φορτηγών και η ένταση δεν έχει αυξηθεί.

Τελεσίγραφο Salvini

Το Green pass έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και στην κυβερνητική πλειοψηφία με τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό Mario Draghi να βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς τίθεται αντιμέτωπος με το τελεσίγραφο του επικεφαλής της Lega, Matteo Salvini, ο οποίος ζητεί την κατάργηση της υποχρεωτικότητας του πιστοποιητικού στους εργασιακούς χώρους.
Ο Salvini, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση, ζητεί την κατάργηση του πιστοποιητικού από τον Νοέμβριο κιόλας, με τον Draghi να εξετάζει κάποιες μικρές παραχωρήσεις, ώστε να εξασφαλίσει τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος και ενώ ήδη υπάρχει διάχυτη ανησυχία στη Ρώμη για κοινωνική αναταραχή.
«Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι ο Covid είναι υπό έλεγχο», δηλώνει ο Salvini, επιμένοντας στην κατάργηση του Green Pass από τον επόμενο μήνα.

farm.jpg
«Υπερβάλλουμε»

«Η Ιταλία είναι από τις πιο εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο και, παρ 'όλα αυτά, «το υποχρεωτικό πιστοποιητικό για να πάμε στη δουλειά είναι μόνο σε εμάς: είτε όλος ο κόσμος κάνει λάθος είτε υπερβάλλουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Salvini.
O επικεφαλής της Lega εξάλλου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Libero» ζήτησε από τον Draghi εργασιακές εγγυήσεις για όλους, που απειλούνται με αναστολή εργασίας.
« Το να αφήνεις αστυνομικούς, δασκάλους, γιατρούς, νοσηλευτές στο σπίτι δεν είναι σωστό, επιμένει o Salvini, τονίζοντας πως στόχος της Lega είναι να βοηθήσει τρία εκατομμύρια εργαζόμενους, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μισθοδοσία.

Αντιδράσεις και από το M5S

Ωστόσο δεν είναι μόνο ο Salvini, που αντιδρά.
Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S), επίσης κυβερνητικός εταίρος, καταθέτει τροπολογίες με τις οποίες ζητεί τη μείωση του κόστους του τεστ για Covid και την εξαίρεση κατηγοριών από το Green Pass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης