Διεθνή

Ρωσία: Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown - Η κυβέρνηση πιέζει τον Putin - Ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους

Ρωσία: Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown - Η κυβέρνηση πιέζει τον Putin - Ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους
Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Vladimir Putin να κηρύξει αργία την εβδομάδα 30 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου
Σχετικά Άρθρα
Επιστρέφει ο εφιάλτης του lockdown στη Ρωσία, με φόντο τα ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους από covid-19, παρά τις αντιρρήσεις του Κρεμλίνου.
Η κυβέρνηση της Ρωσίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Vladimir Putin να κηρύξει αργία την εβδομάδα 30 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι περιοχές που καταγράφουν τα υψηλότερα επίπεδα κρουσμάτων θα εισέλθουν σε καθεστώς περιορισμών νωρίτερα, από τις 23 Οκτωβρίου, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός Tatyuana Golikova.
«Η επιβάρυνση του συστήματος υγείας συνεχίζεται και πρέπει να ξεπεράσουμε την καμπύλη», ανέφερε ο Ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος ζήτησε από τηγν Golikova να παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τον πρόεδρο Putin, την Τετάρτη 20/10.
«Η εμπειρία των προηγούμενων περιορισμών έχει δείξει την αποτελεσματικότητα αυτών των μέτρων», υπογράμμισε.

Δεν θέλει lockdown το Κρεμλίνο

Η κυβέρνηση στρέφεται προς τον Putin μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία καθημερινά τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τις 30.000 για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία, με τους θανάτους να αγγίζουν το ρεκόρ των 1.015 σήμερα Τρίτη.
Το Κρεμλίνο αντιστέκεται σε όλες τις εκκλήσεις για επανεισαγωγή ενός εθνικού lockdown, μετατοπίζοντας την ευθύνη στους περιφερειακούς αξιωματούχους, για την ανακοίνωση των κοινωνικών περιορισμών στην προσπάθειά τους να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.
Ο Putin προσπαθεί να αποστασιοποιείται δημόσια από αντιλαϊκούς περιορισμούς, αλλά πάντα υποστήριζε τις προτάσεις της κυβέρνησης, σημειώνει το Bloomberg.
russia1.JPG
Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Η Ρωσία ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19, το Sputnik V, ωστόσο το πρόγραμμα εμβολιασμού αντιμετωπίστηκε με εκτεταμένο σκεπτικισμό από τους πολίτες.
Το ποσοστό του πληθυσμού που είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει νοσήσει από covid -19, ξεπερνά μετά βίας το 45%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Reuters, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 34,2% του πληθυσμού στη Ρωσία.
Μόλις 28 περιοχές έχουν εισαγάγει κωδικούς QR για να περιορίσουν την πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, γυμναστήρια και άλλους δημόσιους χώρους μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια, κάτι που είναι «ανεπαρκές», όπως δήλωσε η Anna Popova, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας για την επιτήρηση της δημόσιας υγείας.
Η επιδεινούμενη κατάσταση «απαιτεί να ληφθούν άμεσα περισσότερα μέτρα», προειδοποίησε η Popova.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης