Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Καθαρά κέρδη 1,45 δισ. στερλίνες στο γ' τρίμηνο 2021

Barclays: Καθαρά κέρδη 1,45 δισ. στερλίνες στο γ' τρίμηνο 2021
Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays δήλωσε ότι το 2021 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την τράπεζα
Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη της Barclays στο γ΄τρίμηνο του 2021, με τη βρετανική τράπεζα να λαμβάνει σημαντική ώθηση από την επενδυτική τραπεζική.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,45 δισ. στερλίνες στο γ΄τρίμηνο από 611 εκατ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 931,25 εκατ. ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays δήλωσε ότι το 2021 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την τράπεζα.
Το τμήμα εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής της Barclays σημείωσε τις ισχυρότερες επιδόσεις του τρίτου τριμήνου, όσον αφορά τις προμήθειες και τα έσοδα από μετοχές, ενισχύοντας την απόδοση της τράπεζας στα ίδια κεφάλαια.
Τα έσοδα από τα τέλη επενδυτικής τραπεζικής αυξήθηκαν κατά 37% στα 2,7 δισ. λίρες Αγγλίας, «λόγω της ισχυρής απόδοσης στις αγορές συμβουλευτικών και μετοχικών κεφαλαίων που αντανακλούν την αύξηση του συνόλου των αμοιβών και το αυξημένο μερίδιο αγοράς», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωση των κερδών της.
Τα έσοδα από μετοχές αυξήθηκαν κατά 28% στα 2,47 δισ. λίρες λόγω της «ισχυρής δραστηριότητας πελατών σε παράγωγα και αυξημένων υπολοίπων πελατών στη χρηματοδότηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης