Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση Borrell: Οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού

Παρέμβαση Borrell: Οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού
Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα, είπε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell

Οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση, υπογράμμισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.
«Είχαμε συνάντηση με τους υπουργούς Άμυνας για να συνεχίσουμε τη συζήτηση για τη στρατηγική πυξίδα, που θα είναι στην ατζέντα του επόμενου Συμβουλίου των υπουργών. Έγινε μια έντονη συζήτηση για το πώς θα ολοκληρωθεί η δημιουργία αυτής της στρατηγικής πυξίδας, έτσι ώστε η ΕΕ να ενεργεί καλύτερα ως πάροχος ενέργειας. Να χρησιμοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας και να δαπανούμε καλύτερα στην άμυνα και να είμαστε ισχυρότερος εταίρος» ανέφερε ο Josep Borrell.
«Σήμερα έχουμε ένα μεγάλο γεωπολιτικό ζήτημα, που είναι οι τιμές στην ενέργεια, οι οποίες έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες» προσέθεσε.
Ο κ. Borrell τόνισε ότι «οι τιμές στην ενέργεια είναι οι συνέπειες ενός μεγάλου γεωπολιτικού παιχνιδιού με ισχυρή εξωτερική διάσταση».
«Όσον αφορά στο μεταναστευτικό, είδαμε πώς χρησιμοποιούνται ως όπλο, μετανάστες οι οποίοι ωθούνται στα σύνορα της Πολωνίας και των χωρών της Βαλτικής. Πρέπει να κάνουμε την κυβέρνηση της Λευκορωσίας να λογοδοτήσει» επισήμανε.
Ο Josep Borrell κατέληξε λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε τις αερογραμμές οι οποίες κάνουν ταξίδια που συνεργάζονται χρησιμοποιώντας ανθρώπους ως όπλα και ωθούνται στα σύνορα δημιουργώντας μια κατάσταση η οποία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης