Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στο Χόλιγουντ - Το όπλο του Baldwin ήταν γεμάτο από πραγματικές σφαίρες

Τραγωδία στο Χόλιγουντ - Το όπλο του Baldwin ήταν γεμάτο από πραγματικές σφαίρες
Εξιτήριο πήρε ο σκηνοθέτης της ταινίας

«Γεμάτο με αληθινές σφαίρες» ήταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Alec Baldwin στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν «Rust», με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τη 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Halina Hutchins.
Αυτό ανέφερε η ένωση επαγγελματιών χειρισμού «ψεύτικων» αντικειμένων (prop masters) σε γυρίσματα, IATSE 44, σε mail που έστειλε στα μέλη της και για το οποίο έλαβε γνώση και η ιστοσελίδα IndieWire.
«Ήταν μια τυχαία εκπυρσοκρότηση» ανέφερε η IATSE 44 στο ίδιο μέιλ, προσθέτοντας πως «ένας γεμάτος μύλος άδειασε στα γυρίσματα της ταινίας τον βασικό ηθοποιό (Alec Baldwin), τραυματίζοντας την διευθύντρια φωτογραφίας Halina Hutchins και τον σκηνοθέτη Joel Sousa».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως στο mail δεν διευκινίζεται η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας.
«Δεν υπήρχαν μέλη μας στα γυρίσματα» ανέφερε ο γραμματέας της ένωσης, για το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε την Πέμπτη σε ράντσο, κοντά στην πόλη Σάντε Φε του Νέου Μεξικού.
Από την εκπυρσοκρότηση, τραυματίστηκε και ο 48χρονος σκηνοθέτης Joel Souza, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο έλαβε εξιτήριο λίγες ώρες μετά.
Οι πρώτες πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία σχετικά με τους πυροβολισμούς ήταν ελάχιστες, κάνοντας μονάχα λόγο για ένα «βλήμα» που εκτοξεύτηκε από ένα «ψεύτικο» όπλο (prop gun), το οποίο βρισκόταν στο σετ σαν σκηνικό αντικείμενο.
Από την πλευρά της, η εταιρεία παραγωγής επέμενε πως «μονάχα άδεια όπλα χρησιμοποιήθηκαν».
Πάντως, οι πρώτες δηλώσεις του Alec Baldwin, όταν έφτασε στο γραφείο του Σερίφη για να καταθέσει, δείχνουν να επαληθεύουν τους ισχυρισμούς της IATSE 44. «Γιατί μου δώσατε γεμάτο όπλο;» φέρεται να είπε ο ηθοποιός, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Showbiz 411.

Συντετριμμένος ο Baldwin

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο, την Deadline, η οποία επικαλείται μια πηγή στο γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, ο Baldwin - ευρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική κατάσταση - μετέβη εκουσίως εκεί μετά το περιστατικό, όπου ανακρίθηκε και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Το γραφείο του σερίφη ανακοίνωσε ότι δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον κάποιου προσώπου και ότι οι αρχές ανακρίνουν πρόσωπα και ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.
«Η έρευνα παραμένει ανοιχτή και βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου.

 

Το περιοδικό People έγραψε ότι ο Baldwin έχει μιλήσει για «ατύχημα» που προήλθε από «αστοχία ενός όπλου με άσφαιρα».
Ο 63χρονος ηθοποιός είναι «συντετριμμένος» και έκλαιγε καθώς μιλούσε χθες στο τηλέφωνο έξω από το γραφείο του σερίφη στη Σάντα Φε.
Η παραγωγή της ταινίας διακόπηκε «για αδιευκρίνιστη χρονική περίοδο», σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά μέσα που επικαλούνται την εταιρεία παραγωγής Rust Movie Productions LLC.

Ποια ήταν η Halina Hutchins

Η Hutchins, η οποία είχε καταγωγή από την Ουκρανία και είχε μεγαλώσει σε μια σοβιετική στρατιωτική βάση στον Αρκτικό Κύκλο, είχε εργαστεί στην Ευρώπη ως δημοσιογράφος του ερευνητικού ρεπορτάζ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Το 2015 είχε αποφοιτήσει από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και είχε επιλεγεί το 2019 ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του χώρου των κινηματογραφιστών από το περιοδικό του χώρου American Cinematographer, όπως αναφέρει το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της.
Στη σελίδα της στο Instagram, η ίδια περιέγραφε τον εαυτό της ως «μια ανήσυχη ονειροπόλο» και «εθισμένη στην αδρεναλίνη».
Στην τελευταία της ανάρτηση, πριν από δύο ημέρες, εμφανίζεται η ίδια σε ένα βίντεο να φοράει ένα καοϋμπόικο καπέλο πάνω σε ένα άλογο και η λεζάντα γράφει: «Ένα από τα τυχερά όταν γυρίζεις ένα γουέστερν είναι ότι ιππεύεις άλογα στο ρεπό σου».

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης