Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πράσινο φως από την ΕΕ για το deal S&P - της IHS Markit ύψους 44. δισ. δολ.

Πράσινο φως από την ΕΕ για το deal S&P - της IHS Markit ύψους 44. δισ. δολ.
Η S&P Global και η IHS Markit έλαβαν υπό όρους έγκριση για τη συγχώνευσή τους

Η S&P Global και η IHS Markit ανακοίνωσαν ότι έλαβαν υπό όρους έγκριση για τη συγχώνευσή τους, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η συμφωνία, που έχει στόχο τη δημιουργία ενός κολοσσού δεδομένων, ανακοινώθηκε πέρυσι τον Νοέμβριο, με τις δύο εταιρείες να επιδιώκουν τη δημιουργία one-stop shops προκειμένου να προσελκύσουν μεγαλύτερους πελάτες, επενδύοντας στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.
«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέχει σαφήνεια σχετικά με τα βήματα που θα χρειαστεί να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε», δήλωσε ο Douglas L. Peterson, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της S&P Global.
«Μόλις ολοκληρωθεί, αναμένω η συγχώνευση αυτών των δύο μεγάλων επιχειρήσεων να επιταχύνει την καινοτομία στις βασικές υπηρεσίες μας και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες» πρόσθεσε.
«Οι ομάδες μας συνεργάζονται στενά με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για να επιτύχουν αυτό το σημαντικό ορόσημο για τη συγχώνευσή μας», πρόσθεσε ο Lance Uggla, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της IHS Markit.
Σημειώνεται ότι η S&P Global συμφώνησε να πουλήσει τις δραστηριότητες Oil Price Agency της IHS στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα τις υπηρεσίες Oil Price Information Service (OPIS), PetroChemWire και το τμήμα Άνθρακα, Μετάλλων και Ορυχείων, προκειμένου να κατευνάσει τις ανησυχίες της Κομισιόν.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης