Διεθνή

Ήπια κέρδη για το χρυσό - Ενισχύθηκε στα 1.796,3 δολ/ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για το χρυσό - Ενισχύθηκε στα 1.796,3 δολ/ουγγιά
Μια ανάσα από τα 1.800 δολάρια ο χρυσός - Κέρδη 1,6% στην εβδομάδα

Με άνοδο αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας έκλεισε ο χρυσός σήμερα 22/10, αφού οι αναφορές του επικεφαλής της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ J. Powell αύξησαν τις πιθανότητες να προχωρήσει σύντομα η Fed σε μείωση των αγορών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.
Συγκεκριμένα, ο Powell δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για το tapering, αλλά όχι και για την αύξηση των επιτοκίων, επειδή η απασχόληση κινείται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα και οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού θα διαρκέσουν για μεγάλο μέροςτου 2022.
Στην τελευταία του ομιλία ενόψει της συνεδρίασης της Fed -στις 2 και 3 Νοεμβρίου- για τη νομισματική της πολιτική, ο επικεφαλής της εκτίμησε πως ο αυξημένος πληθωρισμός αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο απ' ο,τι αναμενόταν και έκανε λόγο για υποχώρηση από το επόμενο έτος, καθώς θα εξασθενούν οι πιέσεις από την πανδημία.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο, ο Powell τόνισε πως οι περιορισμοί της προσφοράς και οι αυξημένες τιμές του πληθωρισμού είναι πιθανό να διαρκέσουν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν και συγκεκριμένα για σημαντικό διάστημα του 2022.
Το ίδιο ισχύει και για τις πιέσεις στους μισθούς.
Στο μεταξύ, οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν, με το 10ετές να χάνει περίπου 1,5 μονάδα βάσης στο 1,659%, ενώ το αμερικανικό δολάριο κατέγραψε απώλειες της τάξης του 0,1%.
O χρυσός παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά +0,8% gια να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.796,30 δολάρια ανά ουγγιά.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός κέρδισε 1,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης