Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini εναντίον Richard Gere: Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μία δίκη με μάρτυρα έναν ηθοποιό του Hollywood

Salvini εναντίον Richard Gere: Πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μία δίκη με μάρτυρα έναν ηθοποιό του Hollywood
Αντιμετωπίζει κατηγορία περί απαγωγής, επειδή αρνήθηκε να αφήσει ένα πλοίο με μετανάστες να ελλιμενιστεί στην Ιταλία το 2019, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Να διακωμωδήσει τη δίκη σε βάρος του επιχείρησε ο επικεφαλής της Lega.
Αντιμετωπίζει κατηγορία περί απαγωγής, επειδή αρνήθηκε να αφήσει ένα πλοίο με μετανάστες να ελλιμενιστεί στην Ιταλία το 2019, όταν ο ίδιος ήταν υπουργός Εσωτερικών.
Ο Salvini εμφανίστηκε στη δεύτερη συνεδρίαση της δίκης στο Παλέρμο, όπου εγκρίθηκε ο κατάλογος μαρτύρων, με τον ίδιο να διερωτάται πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μία δίκη στην οποία εκλήθη να καταθέσει και ο διάσημος ηθοποιός Richard Gere.
Στους μάρτυρες περιλαμβάνεται και ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Giuseppe Conte και άλλοι Ιταλοί πολιτικοί.

Εναντίον Gere

O Gere βρισκόταν στην Ιταλία εκείνη την εποχή και εντάχθηκε στην ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms – διαχειρίστρια του πλοίου διάσωσης - για να παραδώσει τρόφιμα στους επιβαίνοντες .
«Πόσο σοβαρή είναι μια δίκη όπου ο Richard Gere έρχεται από το Hollywood για να καταθέσει πόσο κακός είμαι», σημείωσε καυστικά ο Salvini.
Η Proactiva Open Arms ανακοίνωσε στο δικαστήριο ο Gere θα μπορούσε να δώσει απευθείας μια περιγραφή των συνθηκών στο σκάφος, το οποίο ήταν καθηλωμένο στα ανοιχτά του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα για 19 ημέρες προτού οι εισαγγελείς διατάξουν την εκκένωση των επιβαινόντων.
Δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Gere θα εμφανιστεί αυτοπροσώπως για να καταθέσει στη δίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης