Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συναγερμός στην Κίνα – Αναμένει εκτεταμένη διασπορά της παραλλαγής Delta του Covid και επιβάλλει ιδιότυπο lockdown

Συναγερμός στην Κίνα – Αναμένει εκτεταμένη διασπορά της παραλλαγής Delta του Covid και επιβάλλει ιδιότυπο lockdown
Το τρέχον ξέσπασμα της παραλλαγής Delta στην Κίνα προκλήθηκε από το εξωτερικό, όπως δήλωσε αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της Κίνας
Σχετικά Άρθρα

(upd) Συναγερμός έχει σημάνει στις κινεζικές αρχές, καθώς αναμένεται οι νέες μολύνσεις να αυξηθούν τις επόμενες μέρες και να εξαπλωθεί η διασπορά του ιού, όπως δήλωσε υγειονομικός αξιωματούχος και ενώ μεγάλες περιοχές της αχανούς χώρας βρίσκονται σε ένα ιδιότυπο lockdown, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Το τρέχον ξέσπασμα της παραλλαγής Delta στην Κίνα προκλήθηκε από το εξωτερικό, όπως δήλωσε ο Wu Liangyou αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, όπως γράφει το Bloomberg.
H νέα διασπορά του ιού επεκτάθηκε σε 11 επαρχίες από τις 17 Οκτωβρίου 2021 με 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα , δήλωσε ο Mi Feng, εκπρόσωπος της επιτροπής, στην ενημέρωση των κινεζικών αρχών την Κυριακή 24/10/2021.
Ορισμένες πόλεις στις επαρχίες Gansu και Μογγολία σταμάτησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των ταξί λόγω του Covid.
Οι περιοχές αυτές περιλαμβάνουν το Lanzhou, την επαρχιακή πρωτεύουσα του Gansu, σύμφωνα με τον Zhou Min, αξιωματούχο στο υπουργείο μεταφορών.
Η Κίνα ανέφερε 26 νέα τοπικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το Σάββατο 23/10/2021, εκ των οποίων επτά στη Μογγολία και έξι στο Gansu.
Εξάλλου το Πεκίνο θα αναβάλλει έναν μαραθώνιο που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου λόγω του ιού, ανέφερε η Beijing Daily.
Οι άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε περιοχές όπου εντοπίστηκαν λοιμώξεις απαγορεύεται να επισκέπτονται ή να επιστρέφουν στην πρωτεύουσα προς το παρόν, ανέφερε η εφημερίδα.

Διασπορά παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού

Η Κίνα χορήγησε πλήρεις δόσεις εμβολίων κατά τoυ Covid περίπου στο 75,6% του πληθυσμού της έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε o Mi Feng.
Περίπου 1,068 δισεκ. άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί με τις απαραίτητες δόσεις, από ένα πληθυσμό 1,412 δισεκ., δήλωσε ο Mi σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά τoυ ιού έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες μια ενισχυτική δόση, δίνοντας προτεραιότητα σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η προειδοποίηση

Υπενθυμίζεται πως η κινεζική ηγεσία είχε ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα του Covid – 19 το επόμενο διάστημα, όπως έγραφε και το Bankingnews.
Ένα έγγραφο, με τίτλο «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης για την επιδημίας» εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο του κινεζικού καθεστώτος και διαβιβάστηκε από την επαρχιακή κυβέρνηση της Fujian στις τοπικές αρχές στις 30 Σεπτεμβρίου.
Ένα άλλο έγγραφο έφερε τον τίτλο «Ανακοίνωση για την Εθνική Ημέρα Πρόληψης της Επιδημίας» και εκδόθηκε από το Κρατικό Συμβούλιο την 1η Οκτωβρίου και διανεμήθηκε από τους επαρχιακούς αξιωματούχους της Fujian στις τοπικές αρχές.
Και τα δύο έγγραφα έφεραν την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον».
01_3.jpg

Εντατικές προετοιμασίες

Και οι δύο ειδοποιήσεις ζητούσαν εντατικές προετοιμασίες για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης στο νέο ξέσπασμα του Covid, με την κινεζική ηγεσία να συστήνει τουλάχιστον δύο πρότυπα για στις τοπικές αρχές.
Το ένα είναι η κατασκευή μεγάλων χώρων απομόνωσης, με τις τοπικές αρχές να απαιτούν έως το τέλος Οκτωβρίου να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις καραντίνας και οικήματα τουλάχιστον 20 δωματίων ανά 10.000 άτομα. Η κλίμακα κάθε χώρου απομόνωσης πρέπει να είναι πάνω από 100 δωμάτια.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία , ο πληθυσμός της επαρχίας Fujian το 2020 ήταν 41,54 εκατομμύρια.
Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η επαρχία έχει δημιουργήσει 35.691 δωμάτια καραντίνας σε 296 κεντρικούς χώρους.
02_9.JPG

Δωμάτια καραντίνας

Με βάση το πρότυπο της ανακοίνωσης για την πρόληψη της επιδημίας, η εν λόγω επαρχία θα χρειαστεί να κατασκευάσει τουλάχιστον 83.000 δωμάτια καραντίνας έως το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 47.000 δωμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα.
Σύμφωνα με έναν ειδικό, οι απαιτήσεις για τους χώρους καραντίνας αποκαλύπτουν την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα.
Ο Sean Lin, πρώην ερευνητής ιολογίας στο Ινστιτούτο Ερευνών Στρατού των ΗΠΑ, δήλωσε: «Αυτό αντικατοπτρίζει την ανησυχία του Κίνας για την άνοδο της επιδημίας.
Πρέπει να αποκρύπτει την πραγματική επιδημία στην ηπειρωτική χώρα, διαφορετικά δεν θα εξέδιδε ξαφνικά εθνική ειδοποίηση για ετοιμότητα έκτακτης ανάγκης ».
Η «Ανακοίνωση για περαιτέρω ενίσχυση της πρόληψης της επιδημίας» απαιτεί τη δημιουργία ενός συστήματος ελέγχου πέντε επιπέδων.
Αφορά στα στελέχη του Κρατικού Συμβουλίου, του δήμου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, της αστυνομίας και των εθελοντών που θα εφαρμόσουν από κοινού την πρόληψη της επιδημίας της κοινότητας», όπως «αυστηρή εφαρμογή της κοινοτικής πρόληψης και ελέγχου», ή το κλείδωμα μεγάλων κατοικημένων κοινοτήτων.
bloomberg_1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης